14 juni 1975: De opening van het feest

Zaterdag 14 juni 1975, 14.00 uur: De opening van het feest (Voorstraat). De muziekvereniging “Volharding” speelt het volkslied. De kinderen van de lagere scholen presenteren zich. Toespraak van de burgemeester. Overdracht van de sleutel aan de schout en de schepenen, waarna de schout en proclamatie houdt. Na de overdracht speelt de muziekvereniging het dorpslied, gevolgd door een muzikale show.

Foto’s ‘Stilte voor de storm’

Met zicht op de Voorstraat. De eerste notabelen hebben zich verzameld voor het Gemeentehuis.

Foto’s ‘Vanaf de Kade de Voorstraat in’

Alle namen van de schout, de schepenen en de rakkers staan vermeld in dit artikel: Schout, schepenen en rakkers

De voorste rakker hier is Feike Bakker, rechts lopen Ad Verhorst en rakker Ab Greijn. Links (wiite shirt) loopt Jolande Bosman, meester Versteeg (met hoed) loopt schuin achter haar.

Links Saan van der Waal. Jan van der Heiden met een rode zakdoek om z’n nek, de monniken zijn van links naar rechts Dik Burger, dan Koos Hoogink (Piet van de Ree was ook monnik, maar ontbreekt op deze foto) en Bas van der Waal. Rechts dokter Hopma. 

 

Links rakker Simon Trouw, rechts opperrakker Wiel Leistra.

Links lopen Wim en Henry van der Jagt. Achter de heer met de bril (onbekend) zien we met de lange zwarte haren Dick Lagerwerf. Arie van Brakel, met de groene cape, staat in het midden en naast hem de zoon van de dominee: Arjan van de Graaf. Dan Peter Hensen en de dames Hanny van de Lagemaat en Clara de Ruiter. De kleine jonge is Wouter Bos.

De dame links is Riet Achterberg, schuin achter haar loopt Jannie Bokhout. In het rode truitje daarnaast Marjan Huisman. De twee dames rechts zijn Joyce op ’t Hof en An Hunting (helemaal rechts). De drie meisjes op de voorgrond zijn van links naar rechts Marianne van der Heiden, Gerda Verhorst en Astrid Verver. Het hoofdje op de voorgrond zou Sonja Luynenburg kunnen zijn. 

 

Diana (links) en Sheila van Elburg in de blauwe jurkjes met witte strepen; achter Diana met het witte mutsje Miranda Bokhout. Dik Snijders loopt achter Sheila, in het blauwe pak. Achter Dik, met het gele pakje, loopt Finy van der Heiden. 

Links schoolmeester F.J. Versteeg, voor hem Truus Klein. Rechts vooraan Els van der Perk, het blonde meisje achter haar is Ingrid van Gameren. Rechts (omkijkend) Jolande Bosman. Achter schoolmeester F.J. Versteeg (CLS) loopt schoolmeester Jack op ’t Hof (OLS). Het meisje achter Els is Merie van Prooijen. 

De optocht komt aan bij het gemeentehuis.

Foto’s ‘Verzamelen in de Voorstraat’

Vooraan met roze jurk (omkijkend) Truus Klein, verder naast haar staat Jolande Bosman. De derde achter Truus (met groen jasje) is Leen Bijl. Onder de vlag is ook Harry Groenendijk te vinden, helemaal rechts bij het bruine kozijn (van de bakker) zien we Mevr. Hoogink. Omgedraaid met de blonde haren (helemaal vooraan) is Yvonne Vriends, achter haar, helemaal rechts, is ook Anton Wolters nog te zien. 

Vooraan in het blauwe jurkje Ina Stolk, haar zus Lijda zien we helemaal links, in een jurkje van dezelfde stof. Naast Ina staat Hans Kok, achter haar hoofd zien we nog net Leen Bijl. Achter Leen staat Martha Kranenburg, achter Martha zien we Rudi van der Stroom en met bruine cape achter hem Cor Bokhout. Rechts vooraan (jurkje met 2 witte strepen onderaan) staat Sheila van Elburg.   

Vooraan in beeld Yvonne Vriends, rechts (achter haar) Petra van Bergeijk. Tussen hen staan Jaap Bisdom en Elly de Kruijk (rode jurk). De oudere heer helemaal rechts is Kees Klokkenburg. Onder de uitgestoken arm van Yvonne staat Leen Bijl. De man achter Elly de Kruijk is Wim Gardenier.

Rechts (groene jasje) zien we Leen Bijl, onder het skol-bord meester F.J. Versteeg en Jan Cees Hordijk. Helemaal links (in het blauw) Jacolien de Koning, boven haar zien we Nettie van Brakel (gele hoofddeksel), naast haar (boven het witte kapje) zien we Martha Veerman. Naast Leen, in de blauwgrijze jurk, staat Mariët Sieffers.  

Foto’s ‘Overdracht van de sleutel’

Foto’s ‘De opening van het feest’

 

Rechts met blauwe cape Sjaak Zevenbergen. Rechts boven hem kijkt Rien Burger naar het midden. De jongen met roze cape is Bas Bosman. 

De zeven gemeentelijke heren, van links naar rechts: Piet Vink (wethouder en Loco-burgemeester), Felix Rozendaal (raadslid), Wim Verhulp (raadslid), Leen van Beusecom (raadslid), Piet van Prooijen (wethouder), Piet Vries (Burgemeester) en Dhr. van der Ree (Gem.secretaris van de Gemeenten Piershil en Nieuw Beijerland).

In het midden met de hoed schoolmeester F.J. Versteeg. De drie jongens rechts (van rechts naar links) zijn Ruurd Sieffers, Arwin de Klerk en Jacky van der Heiden. Achter Jacky (met kapje op) staan zijn moeder Finy van der Heiden. Verder naar links zien we (voor meester Versteeg) Peter Hensen en de dame in het wit is Anneke van der Heiden. Helemaal links boven tussen de 2 ramen zien we met een wit kapje Marie Heikoop.  

Links met wit hoofddeksel Martha Veerman, naast haar Joyce Achterberg (rode jurk) en Elly de Kruijk (gele jurk)te Fred van Amen rechts met veer op de pet, dan zien we Willeke Kievit met schuin achter haar (gezicht net te zien, rood wit geblokte jurk) Arianne Kok. Rechts met vitte veer op de pet is Fred van Amen.   

Schuin achter elkaar de schoolmeesters F.J. Versteeg (CLS) en J. op ’t Hof (OLS). Het meisje links is Truus Klein, rechts met de blonde haren is Ingrid van Gameren. Yvonne Vriends loopt schuin achter haar. 

Van links naar rechts: Henk Breure, Leen van ’t Hof, Wim Buitendijk, Cor Reedijk (in het rood), Mevr. de Heer, Feike Bakker en Ab Greijn. Ad Verhorst loopt net het beeld uit. 

 

Helemaal vooraan loopt Diana Liefting.

Burgemeester Vries (in het paars) in gesprek. De man voor de paal is Jacob Oprel, naast hem met de armen over elkaar Jan de Pijper.

Links is nog net Wiel Leistra te zien, in de rol van opperrakker. Van links naar rechts zien we verder Wim Buitendijk, Karel van Schaik, niet zichtbaar, Georges Breure en in het zwart Ad van Bergeijk.

Van links naar rechts: Leen van ’t Hof, Cor Reedijk, Ad Verhorst, Theo van Amen en Mevr. de Heer. 

Wiel Leistra wordt toegesproken door Ad Verhorst. Naast Ad Mevrouw de Heer, verder met zwarte hoed Ad van Bergeijk.

De twee rakkers rechts zijn Karel van Schaik en Georges Breure.

In de rode cape, de leraar Piet Hunting.

Links rakker Georges Breure, rechts opperrakker Wiel Leistra

De jongen vooraan in het blauwe jasje is Christaan Groenenberg. Helemaal rechts in het blauw (rode zakdoek om nek) staat Henk Groenenberg. Tussen de deur en het raam staat Mevr. Wieland (groene colbert), naast haar (lichte jas) Mevrouw van Hal met haar zoontje Marcel. Voor het rechter raam staat met bruine jas en groen shirt Bas van den Heuvel, naast hem met de zwarte jas echtgenote Kitty van den Heuvel.   

De man rechts in boerenkiel is (Jur)Faas Hagoort, De vrouw links in het groen is Corrie den Hartigh, naast haar met het witte jasje en de zonnebril is Teunie Stok. De dame links (rug naar de camera) is Mevr. Stok. Onder het Skolbord onder het jongetje in het groen zien we Truus Schelling. Het meisje in het midden van de foto is Ellen van der Burgh. 

Jan van Brakel en Kees Bol lopen richting Kade.

Helemaal links staat Ina Stolk, naast haar staan Rob Leistra en Arwin de Koning. Voor Ina en in de camera kijkend: Sandra van der Giesen. De jongen rechts is Arie den Tuinder.

 Jubileumweek Piershil feestelijk van start

Knipsels ‘Sleuteloverdracht’

Verklaring Burgemeester Vries

Verklaring Schout Ad Verhorst

Knipsel Bevolking van Piershil viert feest

Knipsel ‘In optocht kwamen de Piershillers naar de Voorstraat’

Knipsel ‘Voorpagina De Hoeksewaard’

  1. ik hoop dat er nog eens wat meer nieuws over is of een krantje van uit komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.