16 juni 1975: Oude Spelletjes

Maandag 16 juni 1975, 14.00 uur: Leerlingen van de openbare lagere school “de Springplank” doen oude spelletjes in de Voorstraat. De leerlingen liepen in optocht naar de Voorstraat en vermaakten zich met oude spelletjes. Meester op ’t Hof maakte prachtige kleurenfoto’s van de spelende kinderen.

Fotoserie ‘Kinderspelletjes’

De kinderen wandelen vanaf school naar de Voorstraat. Daar vinden de ‘oude spelletjes plaats’. De leiding vlnr: Piet Hunting, Lia Keereweer en Joyce op ’t Hof.

Helemaal links staat Gerard Verhorst, rechts van hem Bianca Keereweer. De dame is Pauline de Haas, rechts van haar Ard vd Sluis en Peter Koch.

In het groene pakje Leen Bijl, achter hem in het rood Marcel Achterberg, knielend mer de rug naar de camera Johan Trouw.

Uiterst links staat Elly Achterberg. De vrouw rechts met de rode jurk is Frieda Leistra. De vrouw in het midden met de gebloemde jurk is Pietje Luynenburg. De drie jongens rechts: Jan Koesveld, onbekend en Ard vd Sluis.

Links Fred van Amen, daarnaast René de Heer. In de midden Kees van der Hoeven en Marjorie Poldervaart, daar tussenin Jan Kok als lakei. Helemaal rechts met wiel: Johan Trouw.

Links Petra Rozendaal en Nellie Groenenberg, rechts Kees vd Hoeven en Rini Burger.

De vrouw vooraan, op de rug gezien is Pie Rozendaal. De vrouw voor de groene deur is Inge vd Sluis. De vrouw rechts van haar, met kap, is Mevrouw Kok, de moeder van Arianne die rechts staat met de rode blokjesjurk. Het jongetje met het lichtblauwe jasje is Anton Wolters, rechts van Ruud vd Stroom. Jongetje met gele broek op de achtergrond is Hans Kok en voor hem staat (ook met haar rug naar de camera) Joyce Achterberg. De vrouw rechts achter is Paulien de Haas, bij haar Ard vd Sluis, Sheila Luinenburg en Marielle Jansen.

Vooraan, met de rug naar de camera Peter van Bergeijk. De vrouw helemaal links bij de volkswagen is Ria Veerman. De vrouw bij de linkerzijde van de ramen is Joke van ’t Hof, links van haar Mevrouw Pijl. De vrouw voor Peter is Joyce op ’t Hof. Rechts van Joyce staat Elly Achterberg. Het jongetje boven de pet van Peter is Pieter vd Lagemaat.

De dame in het midden is Pietje Luynenburg, links van haar Saskia Matern, rechts van haar Irma van Beusekom. Op de achtergrond in het midden de lakei Jan Kok, uiterst rechts als toeschouwer Leen vd Burgh.

Op de blikken Jan Koesveld (in het grijs), links van hem Ard vd Sluis.

Jaap Bisdom, Petra Bokhout, Anita van Bergeijk (op de achtergrond) en Jan Rozendaal.

Helemaal links (net te zien) Piet Rozendaal, op de grond zit Jan Rozendaal, daar naast met bal Jaap Bisdom en rechts Cor Bokhout.

 

In het midden in het wit Irma van Beusekom, meisje voor auto Anouk de Haas en ervoor Johan Trouw.

De vrouw vooraan is Mevr. Verheij-Pols, de vrouw rechts is Frieda Leistra.

Rechts staat Marjo Verhorst, links Mevrouw Verheij-Pols.

Links Mevrouw Verheij-Pols, rechts mevrouw Pietje Luynenburg. De jongen onder het huisnummer van de bakker is Piet Rozendaal. Links van hem Corien Poldervaart.

De man die foto’s maakt is Jack op ’t Hof, links van hem Mevrouw Jansen. In de deuropening de zus van bewoonster Rina de Koning: Mevrouw Schalkoord uit Nieuw-Beijerland. Helemaal links staat Riet Achterberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.