In het dorp is van alles te doen

Het kleine dorp Piershil staat volledig in het teken van het feest. De organisatie heeft er voor gezorgd dat niemand zich hoeft te vervelen. Tijdens de feestweek worden er tal van voorzieningen getroffen. Onder het kopje “Algemene Mededelingen” in het programmaboekje laat de organisatie het volgende weten:

1. Gedurende de gehele manifestatie hebben wij de beschikking over de loods van v. Hal, welke wij hebben ingericht tot een gezellige ruimte, waar een drankje kan worden gebruikt en waar wat kleine snacks genuttigd kunnen worden. Deze ruimte is steeds geopend vanaf 14.00 uur ’s middags, behalve op zondag.

2. Op de kade is er een groot lunapark, met o.a. de volgende attracties: auto-scooterbaan, schiettent, zweefmolen, kindermolen, snoeptent, automatentent. Aan het begin van de Voorstraat werden er poffertjes aangeboden.

3. Op sommige dagen zullen de dames van de vrouwenvereniging poffertjes bakken en deze verkopen. Er is een gezellig zitje en het vindt plaats bij mevr. de Man aan het begin van de Voorstraat. 4. In het kader van het 450-jarige bestaan zijn een aantal exposities georganiseerd, terwijl daarnaast een aantal objecten in ons dorp het bezien waard zijn. – In het postkantoor kunt u op de gebruikelijke openingstijden terecht om historisch materiaal te bezichtigen. – Naast het postkantoor heeft een antiquair een tijdelijke intrek genomen. In dit zaakje “De oude tijd” geheten, kunt u wellicht wat curiosa van uw gading aantreffen. – De Nederlandse Hervormde Kerk is enkele jaren geleden gerenoveerd. U mag niet verzuimen de wapenschilden, rouwborden, schepenenbank, heerlijkheidsbank enz. te bekijken. – In de gemeenschapsruimte van de lagere scholen wordt een foto-expositie georganiseerd. Het geheel is tot stand gebracht door de heren J. Kuypers en J.P.B. Verhey-Pols. Het grote aantal foto’s van historisch en huidig Piershil is zeker een bezoek waard. Ook staan in de gemeenschapsruimte oude gebruiksvoorwerpen en antiek uitgestald. – Op maandagavond 16 juni zal er onder leiding van de heer Oprel en bijzonder interessante diavertoning plaats vinden, aan te bevelen voor een ieder, die Oud-Piershil nog eens op het scherm wil bekijken. – Voor oudere Piershillenaren is wellicht een bezoek aan “De Ark”, de huidige bejaardensoos, gelegen aan de Beneden Molendijk, een attractie. – In het kader van het “Monumentenjaar 1975” kunt u zien, hoe de korenmolen “Simonia” en het veel omstreden pand “Kade 2” worden gerestaureerd.

Foto ‘Loods Henk van Hal’

Foto’s ‘Kermis op de Kade’- juni 1975

Foto ‘Carina in de molen’

Carina de Lange in de kindermolen op de Kade. Op de achtergrond de fabriek van Bosman.

Foto ‘Drukte en lunapark op de Kade’

Te zien is dat het druk en gezellig is op de Kade (Hans Groenenberg met zijn zoon Ed).

Kladje ’tekst uithangbord poffertjes’

Foto’s ‘Poffertjes in de Voorstraat’

Een mooi uithangbord bij de familie De Man in de Voorstraat.

In de poffertjeskraam; aan de tafel de familie Verheij-Pols, de jongen rechts is Cor Bokhout Jzn.

Mevrouw de Man-Roest (echtgenote van de schilder Toon de Man), rechts Mevrouw van Prooijen.

Rechts Suze Groenenberg met Marrigje van der Kuil.

Links Suze Groenenberg, rechts Mevrouw de Man-Roest.

piershil-foto-450jaar-poffertjes-01

Marianne Wolters poseert onder het uithangbord

Mevrouw Nel Wolters-de Man aan het werk.

Knipsel ‘Hele week exposities’ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.