Ansichtkaarten 1911-1938 – Serie Bezemer

Deze serie ansichtkaarten werd uitgebracht tussen 1911 en 1938 door de firma Bezemer. De winkel van Bezemer was gevestigd in het hoekhuis op de Kade te Piershil (Kade 2). Op de achterkanten van deze kaarten staan vier verschillende vermeldingen die allen betrekking hebben op de winkel van Bezemer.

Onderstaande vijf kaarten zijn uitgegeven rond 1911 en hebben als opschrift op de achterzijde: ‘Uitg : Wed: A. Bezemer’.

piershil-ansicht-bezemer-serie1-intrede piershil-ansicht-bezemer-serie1-kaai piershil-ansicht-bezemer-serie1-molendijk piershil-ansicht-bezemer-serie1-tramhalte piershil-ansicht-bezemer-serie1-voorstraat

Onderstaande zes kaarten zijn uitgegeven rond 1925 en hebben als opschrift op de achterzijde: ‘A. Bezemer, Piershil’.

piershil-ansicht-bezemer-serie2-dorpsweg piershil-ansicht-bezemer-serie2-haven piershil-ansicht-bezemer-serie2-molendijk piershil-ansicht-bezemer-serie2-sluisjesdijk piershil-ansicht-bezemer-serie2-voorstraat piershil-ansicht-bezemer-serie2-voorstraat-02

Onderstaande vier kaarten zijn uitgegeven rond 1938 en hebben als opschrift op de achterzijde: ‘Uitgave A. Bezemer, Piershil’.

piershil-ansicht-bezemer-serie3-haven piershil-ansicht-bezemer-serie3-molendijk piershil-ansicht-bezemer-serie3-stationsweg piershil-ansicht-bezemer-serie3-voorstraat

Onderstaande kaart is uitgegeven rond 1938 en heeft als opschrift op de achterzijde: ‘Uitg. J. Bezemer, Piershil’.

piershil-ansicht-bezemer-serie4-sluisjesdijk

 

Updated: februari 12, 2015 — 8:37 pm
  1. Volgens mij heeft de kaart van de tramhalve geen aanduiding van een uitgever. Hoe weten we dan dat deze kaart is uitgegeven door de wed. J. Bezemer?

    1. Leen, deze kaart past binnen een serie. Qua vormgeving en lettertype zijn ze exact hetzelfde. Op 4 van de 5 uit deze serie staat op de achterzijde ‘Uitg : Wed: A. Bezemer’ en een nummer. Dat nummer zie je ook achterop de tramkaart. Ik vermoed dat het een nabestelling was waarop vergeten is de uitgever te vermelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.