Ansichtkaarten 1936-1953 – Serie ‘Zonder tekst’

Deze serie ansichtkaarten, door mij betiteld als ‘Zonder tekst’, werd uitgebracht rond 1953. Er staat geen informatie op de voorkant of achterkant, de uitgever van deze serie is dus onbekend. Vanwege het ontbreken van enige tekst die met Piershil te maken heeft zijn deze kaarten zeer zeldzaam. Verzamelaars weten vaak niet eens dat het om Piershil gaat.

piershil-ansicht-zondertekst-gemeentehuis piershil-ansicht-zondertekst-haven piershil-ansicht-zondertekst-hospitaaltje piershil-ansicht-zondertekst-kerk piershil-ansicht-zondertekst-molen piershil-ansicht-zondertekst-molendijk piershil-ansicht-zondertekst-molendijk2 piershil-ansicht-zondertekst-molendijk3 piershil-ansicht-zondertekst-sluisjesdijk piershil-ansicht-zondertekst-sluisjesdijk2 piershil-ansicht-zondertekst-voorstraat

En nog een kaart van de Voorstraat, zonder tekst. De foto die gemaakt voor deze ansicht is in spiegelbeeld afgedrukt, zoals hieronder is te zien. De echte foto staat hier.

piershil-ansicht-zondertekst-voorstraat-02

Updated: april 28, 2015 — 6:45 pm
  1. Bij de onderste foto van de voorstraat: zie op de stoep de oude zwarte Ford staan voor de bakkerij van de Buck daar werd brood mee rond gebracht en ooit zijn we daar mee de dijk op zuidzijde mee afgereden.We zijn Corry Stok en Gerard van de Jagt. We zaten in de auto te wachten tot de bakker terug van een klant. Gerard werd het wachten zat en vond dat hij de auto vast van de handrem kon halen. En daar had je de poppen aan het dansen
    We kwamen tot stilstand net voor de Kom waar nu de ijsbaan is aan de Zuidzijde. De Schilder rechts naast de stoep is de Toon de Man.

  2. De foto`s nummer 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en 11 zijn gemaakt door Iimert Pouwe en door de Fam Pouwe in eigen beheer uitgegeven en verkocht in hun sigarenwinkel aan de Molendijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.