1928-1939 – ‘De onderweg’

Het gebied onder aan de dijk werd in de volksmond ‘de onderweg’ genoemd. Op deze foto’s uit 1928 t/m 1939 is te zien dat het hier behoorlijk is veranderd ten opzicht van nu.

Foto ‘de onderweg’ – 1928

Op deze foto, uit 1928, zijn 2 huizen te zien die er nu nog steeds staan. Te zien zijn ook de kerk en de sloot die voor de huizen langs liep.

Foto ‘Paard op de onderweg’ – 1937

Deze foto werd gemaakt tijdens het huwelijksfeest van Juliana en Bernhard in 1937. Op het paard zit Piet Rozendaal, achter hem loopt zijn broertje Tinus. Dit schuine dijkje naar de Molendijk was voorzien van een rand, ter versteviging. Dit dijkje kwam uit aan de overzijde van het huisje naast de voetbal. Op de achtergrond het hek van het schoolplein en het huis van de familie ’t Hart.

Foto ‘de onderweg’ – 1938

Deze foto uit 1938 is bijna op dezelfde plaats gemaakt, maar dan meer gedraaid naar de rechterzijde. Rechtsboven lopen mensen op de dijk die ook vaak als de ‘zwarte dijk’ werd aangeduid. De dijk is er nog steeds, het huis waar de mensen lopen is gesloopt.

Foto ‘Winters overzicht’

Een mooi overzicht van de Molendijk en ‘de onderweg’.

Foto ‘wandeling in de zomer’ – 1939

Op deze foto wandelt Marie Daniëlse-Zwijnenburg onder aan de dijk, op 26 juli 1939. In het huis achter de fietser op het oplopende dijkje (nu een geasfalteerde zwarte dijk) woonde destijds de familie Bokhout; het was het laatste huis aan de noordelijke zijde van de oostelijke bebouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.