Anno…..ongeveer 1900

Een foto van omstreeks 1900. De aanduiding van dit adres werd ooit Molendijk 10a (Eerst wel alles aangeduid met de straatnaam A of B, later werd het hier beneden Molendijk genoemd, nog later Beatrixstraat). Deze foto is afkomstig uit de collectie van John Strohauer: ,,Martha is mijn grootmoeder, op deze foto is ze 12 jaar. Een tante van me, die bijna 100 jaar is geworden (Mevrouw de Waal-van der Stoep, een dochter van Floris van der Stoep en Catharina van der Stoep-Franke) is in deze woning geboren. Zij vertelde me wie er op de foto staan afgebeeld: Op deze foto zien we van links naar rechts Dhr. Klokkenburg, Mevrouw Klokkenburg, Catharina van der Stoep-Franke, Floris van der Stoep (geboren 1870, de eerste steen legger van dit huis, hij werd vanaf zijn dertiende jaar opgevoed door Dhr. en Mevr. Klokkenburg, zijn ouders en vier zussen emigreerden eind 1883 naar Grand Rapids USA) en Martha Franke. Catharina was een oudere zus van Martha. Martha werd geboren in 1888 in Scherpenisse, zij trouwde later met Willem Gebuijs.

Deze foto is toegevoegd aan het artikel ‘Beatrixstraat 28 Piershil

Foto – Beatrixstraat 28 Piershil omstreeks 1900

Boven de deur is later aangebracht ‘Anno 1910’; een schatting van de bewoners die het pand ruim 100 jaar later hebben aangekocht. Na de ontdekking van bovenstaande foto tijd voor een nieuwe Anno dus!

Updated: mei 21, 2020 — 9:10 am
  1. Beste Henk,
    Bedankt voor de inspanning maar helaas is het niet correct. De heer en mevrouw Klokkenburg hebben Floris van der Stoep vanaf zijn 11e jaar opgevoed.
    Inmiddels contact gehad met Leon Hoek en Rianne van Deursen er volgt binnenkort een afspraak. Via Genealogie er achter gekomen dat Floris van der Stoep geboren is in 1870. Zijn ouders zijn dus (net als zeer veel anderen) in 1881 geëmigreerd naar Grand Rapids in de staat Michigan USA.

    Met vriendelijke groet, John Strohauer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.