2002 – Sloop en onteigening voor Buitenom

Zowel op de Sluisjesdijk als op de Oosthoek moest worden gesloopt om de aanleg van Buitenom mogelijk te maken.

Foto’s ‘Sloop voor Buitenom’ – 2002

Op deze foto’s is te zien hoe de panden aan de Sluisjesdijk 13 en 15 moesten wijken voor de aanleg van de randweg Buitenom. Op de onderste foto is de originele situatie nog te zien. De laatste bewoners waren de familie Blom op nummer 15 (daarvoor Henk, Joke & Rosita Bestebreur) en Johan, Maddie & Jolanda Bestebreur op nummer 13.

De garage op de foto hieronder bleef gespaard.

De huisjes voor deze sloop…

Foto’s ‘Huizen in de weg’

Op de Sluisjesdijk moest het oude huis van de familie Van der Sluis worden afgebroken. Op de bovenste foto poseert het echtpaar Adrianus (geboren op 15-9-1858 en overleden op 20-3-1941) en Adriaantje (geboren Bokhout op 6-6-1857 en overleden op 10-8-1947) van der Sluis, in de tuin onderaan de dijk, achter het huis gelegen nabij de vroegere tramhalte. Adrianus van der Sluis (Arjaan) was vroeger huisslachter/landarbeider. Op de foto is ook de tramdijk te zien en een deel van de gemetselde waterdoorvoer, naar de kant van Jan Rozendaal.

Op deze ansichtkaart van de Sluisjesdijk, met op de voorgrond nog de tramrails, is links het huis te zien dat is gesloopt. Het is het huis in oorspronkelijke staat, twee onder één kap (Fam. Arjaan vd Sluis en Fam. Jaap Kruithof) met gezamenlijke dakafvoer en regenput aan de achterzijde. Het huis daarachter, destijds nog van Kees Kraak (later Rinus Bokhout), is niet gesloopt en staat nu langs Buitenom. Nog verder naar achteren het huis van Bram Bokhout, eveneens in oorspronkelijke staat.

Ook aan de Oosthoek moest worden gesloopt om een doorgang mogelijk te maken.

Document ‘Onteigening’ – 2002

Ten behoeve van de aanleg moest er land worden onteigend, zoals in dit document valt te lezen: 2002-onteigening

Updated: april 3, 2024 — 1:21 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.