2003 – Buitenom 7 (Boerderij Zevenbergen)

Langs de randweg Buitenom is het boerenbedrijf van Zevenbergen gevestigd, waarvan het huis werd gebouwd in 2003. Koeien en verkoop aan huis van diverse producten zijn hier de blikvangers. 

De oorsprong van het familiebedrijf ligt bij de boerderij achter de molen van Piershil, tegenwoordig Molendijk 41.

Foto ‘Boerderij Zevenbergen – Molendijk 41’

Hier werden ongeveer 20 koeien gemolken, in de zomerperiode gebeurde dat buiten. De koeien liepen vaak op grotere afstanden van de boerderij dus ging Arie Zevenbergen met de trekker naar de koeien, om de koeien in de wei te melken. Hij vervoerde vervolgens de melk in een grote tank achter de trekker mee naar huis aan de Molendijk. Daar werd de melk opgehaald door een melkwagen van de fabriek waar het verder verwerkt werd. In de winterperiode werden de koeien op stal gemolken. Ze stonden toen nog op de grupstal, een melkstal was dus niet nodig.

In 1980 vond er een ruilverkaveling plaats. De boerderij bij de molen werd verkocht en aan de andere kant van Piershil werd er een huis gebouwd bij de schuren die al in bezit waren van Arie en Toos Zevenbergen, het tegenwoordige adres van dit huis is Oud Piershilseweg 2.

Foto ‘Oud Piershilseweg 2’ 

In 2002 was het weer tijd om een nieuwe locatie te zoeken. De nieuwe rondweg Buitenom zou dwars door het land van Zevenbergen gaan. Dit was de aanleiding om een nieuw bedrijf te bouwen aan de overkant van de rondweg, op het adres Buitenom 7. In 2003 werd de fundering gelegd voor het woonhuis. Later werden er diverse schuren en stallen bijgebouwd, door de centrale locatie was het in de winter van 2019 mogelijk om naast het bedrijf ook een boerderijwinkel te openen.

Foto ‘Fundering van het huis’ – 16 maart 2003

Foto ‘Sjaak en Nellie Zevenbergen’

Sjaak is een echte Piershilenaar, hij is er geboren en getogen. Nellie heeft haar roots aan de andere kant van de oceaan, ze is geboren in Canada. Zij was was niet onbekend met het boerenleven, want haar ouders hadden een veebedrijf. Nellie woont sinds haar huwelijk met Sjaak, in 1998, in Nederland. Hun vijf kinderen helpen op hun eigen manier mee bij het runnen van de boerderij en de boerderijwinkel. Klik hier voor de website van het bedrijf. 

Foto’s ‘Bedrijf langs Buitenom’ – 23 april 2010

Foto’s ‘In de zomer’ – 5 juli 2011

Foto’s ‘In de herfst’ – oktober 2011

Foto’s ‘Zicht op het bedrijf’

Fotoserie ‘Buitenom 7 Piershil’ – 31 maart 2024

Updated: juni 2, 2024 — 12:28 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.