11 – S. Stoop

piershil-burgemeester-servaas-stoopDe commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 1 februari 2013 de heer drs. S. (Servaas) Stoop tot waarnemend burgemeester van de gemeente Korendijk. De heer Stoop is 50 jaar en lid van de SGP. De burgemeestersvacature in Korendijk is ontstaan vanwege het vertrek van mevrouw drs. R.W.J. Melissant-Briene. Zij is benoemd tot directeur van de sector Stadsbeheer in de gemeente Dordrecht. De commissaris heeft met de fractievoorzitters van gedachten gewisseld over de ontstane situatie. In 2013 wordt in de Hoeksche Waard een evaluatie van de regionale samenwerking gehouden waarin de effectiviteit van de intergemeentelijke samenwerking wordt onderzocht. De commissaris is van mening dat het van belang is om de uitkomsten van dit onderzoek af te wachten. Vervolgens is het aan de gemeenten om op basis hiervan conclusies te formuleren over de wijze waarop de bestuurlijke toekomst van de gemeenten in de Hoeksche Waard moet worden vormgegeven. Gelet hierop hebben de commissaris en de fractievoorzitters besloten om de vacature voor de kroonbenoemde burgemeester in Korendijk vooralsnog niet open te stellen tot aan het moment dat er deze duidelijkheid is. Na een gesprek met de heer Stoop hebben de fractievoorzitters en de wethouders hem unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester. De heer Stoop heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Sinds 2002 is de heer Stoop burgemeester van de gemeente Dirksland. Deze gemeente gaat per 1 januari 2013 op in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee. Tevens is de heer Stoop sinds 1992 lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Knipsel ‘Stoop als waarnemer’ – Kompas 19 december 2012

piershil-burgemeester-stoop-kompas-19dec2012

Knipsel ‘Servaas Stoop waarnemend burgemeester Korendijk’ – Kompas 21 december 2012

piershil-burgemeester-stoop-kompas-21dec2012

Knipsel ‘Servaas Stoop beëdigd’ – AD 26 januari 2013

stoop-beedigd-adrd-26jan2013

Knipsel ‘Warm onthaal voor burgemeester Stoop’ – AD 6 februari 2013

stoop-warm-onthaal-adrd-6feb2013

December 2019 – Einde als waarnemend burgemeester

Korendijk – Als dank voor zijn inzet voor de Korendijkse samenleving ontving de heer Servaas Stoop, waarnemend burgemeester van de gemeente Korendijk, dinsdag 4 december de gemeentelijke Erepenning. De heer Stoop vervult sinds februari 2013 het burgemeesterschap van Korendijk.

Op 1 januari 2019 fuseert de gemeente Korendijk met de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Oud-Beijerland en Strijen tot de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Hiermee komt een einde aan zijn functie als waarnemend burgemeester van Korendijk.
Wethouder Paul Boogaard reikte de penning aan hem uit. Dit gebeurde in de bijzondere raadsvergadering waarin de gemeenteraad van Korendijk afscheid nam.

Updated: december 6, 2018 — 1:59 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.