1957-1976 – Pieter Gerben Vries

De zevende burgemeester van Piershil was Pieter Gerben Vries. Hij was 19 jaar burgemeester van Piershil (en Goudswaard en Nieuw-Beijerland). Hij werd op 3 juli 1957 geïnstalleerd en hield de post tot december 1976 bezet.

Fotoserie ‘Installatie Burgemeester Vries’ – 3 juli 1957

Op 3 juli 1957 werd burgemeester Vries ontvangen in de Piershilse Voorstraat door de bewoners van het dorp. De nieuwe burgemeester, Dhr. P.G. Vries, werd die dag geïnstalleerd als opvolger van burgemeester W.J.D. van Dijck. In het zaaltje van café ’t Hart vond deze plechtigheid plaats. Bij aankomst in de Voorstraat werd de burgemeester opgewacht en kreeg zijn vrouw namens de schooljeugd een bloemetje aangeboden. Op onderstaande foto poseren van links naar rechts Piet van Prooijen (wethouder), de vrouw van de burgemeester, de nieuwe burgemeester P.G. Vries en Jan van Bergeijk (loco-burgemeester).

Na afloop werd in het zaaltje nog wat gedronken door de aanwezigen en in het oude gemeentehuis volgde een samenkomst voor genodigden. Op onderstaande foto zijn wat dorpsgenoten herkenbaar. Staand links (kijkend naar de camera) raadslid Bas van der Jagt (die destijds woonde in het huisje bij het voetbalveld). Als vierde van links, zittend aan de tafel zien we de metselaar Dirk van der Merwe (hij woonde in de Heullaan, waar nu de familie Wesdorp woont). De twee op de achtergrond zijn Aai Pauwe, die aan de Molendijk een tabaks- en schrijfmaterialen winkel had en Marrigje van der Kuil (de zuster van smid Gerrit vd Kuil, zij hadden op de Voorstraat een winkel van Sinkel). Eveneens zittend aan tafel raadslid Jan Schenk en (vermoedelijk) de vrouw van de Commissaris van de Koningin. Helemaal rechts op de achtergrond staat mevrouw Schäfer- van Leenen.

Knipsel ‘Een woord van dank’ – 20 december 1976

Nu wij op het punt staan u te verlaten, ben ik blij langs deze weg mij, mede namens mijn vrouw, tot u allen te kunnen richten. Dankbaar zijn wij 19 jaar te midden van u ons werk met zoveel vreugde te hebben mogen doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.