2013-2018 – Servaas Stoop

Servaas Stoop was waarnemend burgemeester van Korendijk, van 1 februari 2013 t/m 31 december 2018. 

Knipsel ‘Stoop als waarnemer’ – Kompas 19 december 2012

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 1 februari 2013 de heer drs. S. (Servaas) Stoop tot waarnemend burgemeester van de gemeente Korendijk. De heer Stoop is 50 jaar en lid van de SGP. De burgemeestersvacature in Korendijk is ontstaan vanwege het vertrek van mevrouw drs. R.W.J. Melissant-Briene. Zij is benoemd tot directeur van de sector Stadsbeheer in de gemeente Dordrecht. De commissaris heeft met de fractievoorzitters van gedachten gewisseld over de ontstane situatie. In 2013 wordt in de Hoeksche Waard een evaluatie van de regionale samenwerking gehouden waarin de effectiviteit van de intergemeentelijke samenwerking wordt onderzocht. De commissaris is van mening dat het van belang is om de uitkomsten van dit onderzoek af te wachten. Vervolgens is het aan de gemeenten om op basis hiervan conclusies te formuleren over de wijze waarop de bestuurlijke toekomst van de gemeenten in de Hoeksche Waard moet worden vormgegeven. Gelet hierop hebben de commissaris en de fractievoorzitters besloten om de vacature voor de kroonbenoemde burgemeester in Korendijk vooralsnog niet open te stellen tot aan het moment dat er deze duidelijkheid is. Na een gesprek met de heer Stoop hebben de fractievoorzitters en de wethouders hem unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester. De heer Stoop heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Sinds 2002 is de heer Stoop burgemeester van de gemeente Dirksland. Deze gemeente gaat per 1 januari 2013 op in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee. Tevens is de heer Stoop sinds 1992 lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Knipsel ‘Servaas Stoop waarnemend burgemeester Korendijk’ – Kompas 21 december 2012

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, benoemt met ingang van 1 februari 2013 de heer S. (Servaas) Stoop tot waarnemend burgemeester van de gemeente Korendijk. De heer Stoop is 50 jaar en lid van de SGP. De burgemeestersvacature in Korendijk is ontstaan vanwege het vertrek van mevrouw Melissant – Briene. Zij is benoemd tot directeur van de sector Stadsbeheer in de gemeente Dordrecht. De commissaris heeft met de fractievoorzitters van gedachten gewisseld over de ontstane situatie. In 2013 wordt in de Hoeksche Waard een evaluatie van de regionale samenwerking gehouden waarin de effectiviteit van de intergemeentelijke samenwerking wordt onderzocht. De commissaris is van mening dat het van belang is om de uitkomsten van dit onderzoek af te wachten. Vervolgens is het aan de gemeenten om op basis hiervan conclusies te formuleren over de wijze waarop de bestuurlijke toekomst van de gemeenten in de Hoeksche Waard moet worden vormgegeven. Gelet hierop hebben de commissaris en de fractie­ voorzitters besloten om de vacature voor de kroonbenoemde burgemeester in Korendijk vooralsnog niet open te stellen, tot aan het moment dat er deze duidelijkheid is. Na een gesprek met de heer Stoop hebben de fractievoorzitters en de wethouders hem unaniem voorgedragen als waarnemend burgemeester. De heer Stoop heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het openbaar bestuur. Sinds 2002 1s de heer Stoop burgemeester van de gemeente Dirksland. Deze gemeente gaat per 1 januan 2013 op in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee. Tevens is de heer Stoop sinds 1992 lid van Provinciale Staten.

Knipsel ‘Servaas Stoop beëdigd’ – AD 26 januari 2013

DEN HAAG • Servaas Stoop is gisteren op het provinciehuis in Den Haag beëdigd als waarnemend burgemeester van Korendijk. Dat gebeurde door commissaris van de koningin Jan Franssen. Hoewel hij pas op 5 februari offi­cieel wordt geïnstalleerd tijdens een buitengewone gemeenteraadsvergadering, is Stoop al vanaf  februari in functie – direct na het vertrek van huidig burgemeester Reinie Melissant. Het betekent ook dat locoburge­meester Reijnierse niet voor vijf dagen ‘de baas’ wordt. Door deze constructie is er geen sprake van een burgemeesterloze peri­ode in Korendijk.

Knipsel ‘Warm onthaal voor burgemeester Stoop’ – AD 6 februari 2013

Vijf dagen na het uitzwaaien van Reinie Melissant is Servaas Stoop ( 50) als haar vervanger aangesteld. De SGP’er is de man die de honneurs van het burgemeesterschap van Korendijk waarneemt. Hoe lang hij die functie vervult, is niet te zeggen. Het kan zijn dat er weer een echte burgemeester wordt benoemd, het is ook mogelijk dat hij aanblijft als waarnemer tot er duidelijkheid bestaat of de Hoeksche Waard al dan niet een herindeling te wachten staat. Gisteren werd hij ontvangen door de ge­meenteraad; op 12 februari krijgt de burgerij de gelegenheid met hem kennis te maken.

December 2018 – Einde als waarnemend burgemeester

Korendijk – Als dank voor zijn inzet voor de Korendijkse samenleving ontving de heer Servaas Stoop, waarnemend burgemeester van de gemeente Korendijk, dinsdag 4 december de gemeentelijke Erepenning. De heer Stoop vervult sinds februari 2013 het burgemeesterschap van Korendijk. Op 1 januari 2019 fuseert de gemeente Korendijk met de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Oud-Beijerland en Strijen tot de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Hiermee komt een einde aan zijn functie als waarnemend burgemeester van Korendijk. Wethouder Paul Boogaard reikte de penning aan hem uit. Dit gebeurde in de bijzondere raadsvergadering waarin de gemeenteraad van Korendijk afscheid nam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.