1915 – De boomgaard van Dirk Groeneveld

Deze foto werd gemaakt in de boomgaard van Dirk Groeneveld, omstreeks 1915. Dirk had destijds een boomgaard in Piershil, deze was noordelijk gelegen van huize Rozendaal aan de Oud Piershilseweg (later heette dat de Voorstraat en woonden Tinus en Pie Rozendaal daar). Op de foto staat ook de in 1899 geboren Jan Rozendaal, die hielp in de boomgaard maar eigenlijk leerling timmerman (krullenjongen werd dat genoemd) was bij het timmerbedrijf van De Pijper in de Voorstraat. Dirk Groeneveld staat ook op de enige ansichtkaart van Piershil waarop de tram is te zien, helemaal rechts met de stok over de schouder.

Foto ‘Personeel Dirk Groeneveld’ – 1915

Staand v.l.n.r.: Onbekend, Geert Hage en Kees de Pijper. De jongen met de pet op in de midden is Jan Rozendaal. Rechts van hem zit eigenaar Dirk Groeneveld, de jongen vooraan is Maart van der Linden. Helemaal links zit Pleun van Dalen, naast hem zit Dirk van der Merwe.

piershil-oudpiershilseweg-boomgaard-1915

Ansicht ‘Dirk bij de tram’

Dirk was hier net het pad uitgelopen vanaf zijn boomgaard; die was vanaf de tram enkele honderden meters naar links. Hij staat bij de brug, met de stok op zijn rug.

Updated: februari 18, 2024 — 4:06 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.