1939 – Excursie Sunlight Zeep Fabrieken

In 1913 werd de eerste paal geslagen van de Sunlight Zeep Fabrieken te Vlaardingen. In de jaren daarna werden er veelvuldig excursies georganiseerd door allerlei verenigingen. Foto’s zoals hier onder werden dan als herinnering gemaakt. Op dit exemplaar uit 1939 zien we enkele Piershilse dames, de samenstelling van het gezelschap is niet helemaal duidelijk. Wie herkent andere dames?

Foto ‘Excursie Sunlight Zeep Fabrieken’ – 24 mei 1939

Staand vlnr: Onbekend, P. Sterrenberg-de Ruiter, N. Oosthoek-de Jongh, onbekend, Jaan Rozendaal-de Heus, D. vd Burg, W. Berkhout-Vogelaar en onbekend. Zittend vlnr: onbekend, Gré Lems- Poldervaart, onbekend, onbekend, San Bottenberg-Groenenberg en onbekend.

groepsfoto-excursie-sunlight-zeepfabrieken

Updated: november 11, 2015 — 9:31 am
 1. Piet Hein Porcelijn

  Beste

  Ik heb een vergelijkbare foto van 13 juli 1939 met nummer 481 bij het apk Radion wast witter. 24 mei 1936 viel op een zondag en dat lijkt mij voor een excursie in Vlaardingen minder aannemelijk. Als ik goed kijk dan is de 9 naar beneden gevallen.

  Groeten, Piet Hein

  1. Bedankt, is aangepast.

 2. Ik heb een foto met 35 dames geflankeerd door 2 rondleidsters (in het wit) leunend op een grote VIM bus met linksachter 2 heren. Op de achtergrond een rij bomen. Op de voorgrond een grasveld aan weerszijden van een grindpad, tevens het reclamebord van de Sunlight Zeep Fabrieken. Het zijn een groep huisvrouwen uit Assendelft,NH
  Ik zou graag willen weten wanneer deze foto gemaakt is.(vóór of ná de oorlog?)

 3. Goede morgen met deze wilde ik jullie bedanken voor het volgende ik heb op een groepsfoto van de sunlight zeep fabriek daar kwam ik een groepsfoto tegen op deze foto stond mijn oma en een paar zussen van mijn moeder op de meeste van deze mensen heb ik nog nooit gekend ik wist wel van deze foto af maar ik heb hem bij mijn moeder thuis gezien maar deze foto heb ik nooit meer terug gevonden maar via jullie wel bedankt daarvoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.