1914 – Heullaan 2-4-6-8

De eerste bebouwing in de Heullaan, vier huurwoningen gebouwd in twee huizenblokken, kreeg later als adresaanduiding Heullaan 2,4,6, en 8. Deze blokken werden gebouwd in 1914 en 1915, daarna werd het eerste koophuis Heullaan 1 gebouwd.  

Foto ‘Achter de twee huizenblokken’ – 1926

Deze foto werd gemaakt in 1926, achter de twee huizenblokken met de vier huurhuizen. Pieta Berkhof, bezoeker van deze website, liet weten over de nummers 2 t/m 8: ,,De familie Kruithof woonde op nr. 2, mijn ouders op nr.4, dhr. K(Kobus) Kleinsmid op nr.6 en familie Van der Waal (Hans en Wullempie) op nr.8. Mijn vader (Bert de Heer) en moeder woonden daar al in 1939, mijn oudste zus is daar geboren. Toen woonden ook de bovenstaande families al op die adressen. Mijn ouders zijn in de oorlog ondergedoken geweest in Groningen. Ik heb mijn moeder wel eens horen vertellen dat toen ze terugkwamen het meeste meubilair nog in tact was, inclusief een opgetuigde kerstboom! Mijn ouders zijn in 1966 verhuisd naar de Margrietstraat. Toen was ook de familie Kruithof al weg uit de Heullaan; na het overlijden van hun ouders zijn de kinderen van Kruithof uitgezwermd over het hele land. In dat huis is toen Ma Hoek komen wonen met haar ouders”.

Te zien zijn hier de bewoners van het huurhuis op nummer 8, Hans van der Waal en echtgenote ‘Wum’, met hun dochter Mina. Het huis rechts is Heullaan 3.

Foto ‘Een koe naast nummer 2’

Op deze foto zien we Jaap Kruithof, destijds wonend op nummer 2. De koe is van zijn vader Dirk, de eerste huurder van dit huis aan de Heullaan. Op de achtergrond de huizen aan de Sluisjesdijk.

Foto ‘Zicht op de Heullaan’

Op deze foto uit de jaren tachtig, gemaakt vanuit de Voorstraat, zijn de vier huizen te zien, aan het begin van de Heullaan.

Updated: mei 21, 2024 — 10:48 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.