1926 – Heullaan 8

Deze foto werd gemaakt in 1926 in de achtertuin van nummer 8. Nummer 8 is het meest oostelijk huis aan het begin van de Heullaan. Dit blok van vier huurhuizen (nummer 2 t/m 8) werd als eerste gebouwd, daarna werd Heullaan 1 gebouwd.

Pieta Berkhof, bezoeker van deze website, liet weten over de nummers 2 t/m 8: “De fam. Kruithof woonde op nr. 2, mijn ouders op nr.4, dhr. K(Kobus) Kleinsmid op nr.6 en fam. van der Waal (Hans en Wullempie) op nr.8. Mijn vader (Bert de Heer) en moeder woonden daar al in 1939, mijn oudste zus is daar geboren.Toen woonden ook de bovenstaande families al op die adressen. Mijn ouders zijn in de oorlog ondergedoken geweest in Groningen. Ik heb mijn moeder wel eens horen vertellen dat toen ze terugkwamen het meeste meubilair nog in tact was, inclusief een opgetuigde kerstboom! Mijn ouders zijn in 1966 verhuisd naar de Margrietstraat. Toen was ook de fam Kruithof al weg uit de Heullaan; na het overlijden van hun ouders zijn de kinderen van Kruithof uitgezwermd over het hele land. In dat huis is toen Ma Hoek komen wonen met haar ouders”.

Foto ‘In de achtertuin’ – 1926

Te zien zijn hier de bewoners van het huurhuis op nummer 8, Hans van der Waal en echtgenote ‘Wum’, met hun dochter Mina. Het huis rechts is Heullaan 3.

piershil-heullaan8-metmina-1926

Foto ‘Heullaan 8 in 2011’

Het hoekhuis achter de vuilnisbakken is nummer 8; de aanbouw van de foto hierboven is ook duidelijk te zien. Rechts in het wit Heullaan 1.

piershil-heullaan-4huurhuizen-2mrt2011-03

Updated: februari 12, 2015 — 12:03 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.