1927 – Heullaan 20

Heullaan 20 werd gebouwd omstreeks 1927; Jaap van der Hoeven was de eerste bewoner aan de westelijke kant van de Heullaan. Het eerste huis van de (latere) zes huizen aan die kant, tegenwoordig nummer 20, werd voor hem gebouwd. Andere bewoners waren Adrianus Bezemer & Dina van der Linde, Gerard & Maartje Roest en Jan Willem Dingemanszn Roest.

Foto ‘poseren in de Heullaan’ – 1932

Op deze foto uit 1932 is Jaap van der Hoeven te zien, met zijn vrachtwagen. Jaap van der Hoeven was eigenaar van een vrachtwagen en werd door menigeen ingehuurd voor het vervoer van goederen. Achter zijn vrachtwagen zijn de vier huurhuizen te zien langs de watering, helemaal links de boerderij van de gebroeders Verhulp. Het poserende gezelschap bestaat uit overbuurman Jaap Kraak (links van de vrachtwagen, hij woonde destijds op nummer 9) en Jaap van der Hoeven (rechts). Helemaal rechts staat Adrie van der Hoeven met de kleine Tina van Bergeijk. Op de vrachtwagen staat Adrianus (Janus), de zoon van Jaap. Goed is ook te zien dat sommige huizen aan de westelijke kant van de Heullaan nog moeten worden gebouwd.

Foto ‘Wachten bij de peefabriek’ – 1950

Ook Janus werd vrachtrijder, hier poseert hij bij zijn vrachtwagen terwijl hij wacht bij de suikerbietenfabriek van Oud-Beijerland. De man rechts is Piershillenaar Wim Verhulp.

Foto’s ‘Heullaan 20’ – 2011

Updated: mei 13, 2024 — 3:21 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.