1949 – Melkcursus in Piershil

Drie prachtige plaatjes! Een melkcursus in 1949 in Piershil. Waar nu de fabriek van Bosman staat werden ooit de koeien gemolken. Dit stukje weiland werd ten tijde van deze foto gehuurd door Klaas van Bergeijk van de eigenaar R.T.M. (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij). Door een ruil waarbij Bosman het land kreeg en de R.T.M. de eerste twee huizen in het blok naast de kleuterschool (Koningin Julianastraat) werd het mogelijk de grond anders te benutten. Nadat de firma Bosman de plannen voor een nieuwe voetbalweide voor VV Piershil op deze plaats toch niet zag zitten werd besloten om de nieuwe fabriek hier te bouwen.

Foto’s ‘Melkcursus in Piershil’ – 1949

Op deze foto staan o.a. cursusleider C. Kooijman (op de hurken) en het dichts bij de koe Cor Monster, Klaas van Bergeijk en Arie Dekker. Tweede van rechts staat Wim Groeneweg, twee plaatsen verder (met de hand aan zijn riem) staat zijn broer Anton Groeneweg (toen beiden woonachtig aan de Oudendijk 5 te Goudswaard). Op de achtergrond staan de huizen aan de Sluisjesdijk van Piershil.

Ada van Bergeijk volgt de cursus, op de achtergrond de huizen aan de Kade van Piershil, rechts de Sluisjesdijk. Haar vader Klaas van Bergeijk poseert mee.

Updated: oktober 9, 2018 — 1:16 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.