1957 – Bezoek van Mr. Klaasesz

Op 13 maart 1957 bracht de commissaris van de Koningin Mr. Klaasesz een bezoek aan de Hoeksche Waard West.

Ook Piershil werd bezocht, waarvan in de krant verslag werd gedaan:

Om tien over twaalf werd de stoet door de samengestroomde bevolking van Piershil met applaus begroet en Cora vd Heijden en Ineke den Hollander stonden gereed met bloemen. Mevrouw Klaasesz bezichtigde de kerk en het waterleidinggebouw (waaraan de commissaris na de lunch, die in de kleuterschool werd gebruikt, een bezoek bracht). Het fraaie gebouw van de waterleiding voor de Hoeksche Waard west, dat in 1955 in gebruik werd genomen, oogstte veel waardering. In zaal ’t Hart verzocht de commissaris de verzamelde verenigingsbesturen toe te staan, dat zijn echtgenote deelnam aan de besprekingen. “Al is het staatsrechtelijk niet geheel juist, ik verzeker u, dat zij door haar positie veel invloed heeft op de provinciale bestuurszaken”. ‘s Middags volgde een bezoek aan het bedrijf van Dhr. Bosman. Dames van het kantoor boden mevrouw Klaasesz bloemen en een vaas aan. De heer Bosman, die 36 arbeiders in dienst heeft, zette uiteen, dat hij door arbeiderstekort zijn bedrijf thans niet kan uitbreiden.

Knipsel Mr. Klaasesz bezocht de Hoeksche Waard West – 13 maart 1957

Bijschrift bij de persfoto: Na de lunch in de kleuterschool te Piershil praat de commissaris van de Koningin, mr. Klaasesz, nog wat na met zijn disgenoten.

piershil-knipsel-bezoek-13mrt1957

Persfoto

Op de foto die in de krant werd gebruikt staan van rechts naar links de heren Piet van Prooijen (wethouder), Mr.Klaasesz (Commisaris van de Koningin) en Jan van Bergeijk (loco-burgemeester van Piershil).

piershil-bezoek-klaasesz-1957

Updated: februari 12, 2015 — 11:33 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.