1969 – Wie is nou eigenlijk die Barbara?

„Wie is nou eigenlijk die Barbara?” Dat is de intrigerende vraag, die wordt gesteld aan het slot van het blijspel in drie bedrijven „Bloemen voor Barbara” van Dick van Maasland, dat de Piershilse toneelgroep ,,Da Capo” voor dit voor een groot deel alweer voorbije winterseizoen op het programma heeft staan.

Voor het zover is, heeft het publiek al ruim twee uur kunnen genieten en raden naar die Barbara. Raden naar Barbara, tijdens het zonder meer voortreffelijke toneelspel van „Da Capo”, een van de weinige, zo niet de enige „pure”, niet aan een of andere sport- of ontspanningsvereniging verbonden toneelgroep in de Hoeksche Waard.

Raden naar Barbara, dat doet niet alleen het publiek, maar dat wordt ook op het toneel gedaan. Raden nar Barbara, die bloemen heeft ontvangen van een eerzaam en gelukkig getrouwd huisvader:  Ivo Smit, de naar het directeursbaantje van een grote N.V. dingende zakenman. Vrijdagavond werd deze figuur, op de Hoekschewaardse première in het Dorpshuis van Zuid-Beijerland, door W. Achterberg in een keurig jasje gestoken.

Vrijdagavond is het de beurt aan Piershillers zelf om van het stuk te genieten, wanneer ,,Da Capo” het toneelgedeelte van de feestavond van de voetbalvereniging in het dorpshuis verzorgt. Later komt het stuk tenminste nog in Maasdam, nogmaals in Zuid-Beijerland en zal het nog een keer voor de bejaarden van de vier westelijke gemeenten en die van Oud-Beijerland worden opgevoerd.

Foto ‘Da Capo in actie’ – 1969

Bij de foto: scène uit ,,Bloemen voor Barbara”, op de voorgrond Kolonel Frederik van Tuylenbroek (J. Kok), daarachter de weduwe Helena Delsing (Mevr. M. van der Jagt) en staand de passagiere van verongelukte taxi-handlangster van de taxichauffeur en inbreker Dries Visser (Mevrouw T. van Brakel).

1969-dacapo-raden-naar-barbara-02 1969-dacapo-raden-naar-barbara

Updated: februari 15, 2016 — 12:32 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.