2012 – Burgerschaples voor de jeugd

Vanwege de dodenherdenking en de 5 mei-viering kregen de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen ’t Kraaienest en De Wegwijzer in Piershil op woensdag 25 april van 11.00 tot 12.00 uur een les Burgerschap, in de raadzaal van het gemeentehuis in Piershil. Burgemeester Melissant ontving de leerlingen en vertelde hen over het belang van de vieringen, ook voor de jeugd anno 2012. Aansluitend gingen de leerlingen naar het herdenkingsmonument nabij de NH kerk aan de Voorstraat te Piershil. Zij hielden daar op gepaste wijze een herdenking. Twee leerlingen van elke school lazen een gedicht voor. Alle leerlingen legden een bloem bij het monument. Ook de ouders van de leerlingen waren door de scholen uitgenodigd om het deel bij het monument bij te wonen.

Het programma was als volgt:

11.00 – 11.10 uur: Ontvangst leerlingen + onderwijzers in de raadzaal van gemeente Korendijk. De heren Bakker en Jansen (Dit zijn leden van de voormalige werkgroep burgermonument) zijn eveneens aanwezig.

11.10 – 11.15 uur: Toespraak burgemeester Melissant.

11.15 – 12.00 uur: De heer G.J. Jansen vertelt een verhaal over de WO II.

12.00 uur: Vertrek naar het herdenkingsmonument, 2 kinderen van elke school lezen een gedicht voor. Alle kinderen leggen een bloem bij het monument. Hierna keren zij terug naar de scholen.

Fotoserie ‘Burgerschaples voor de jeugd’ – 2012

Updated: februari 12, 2015 — 11:38 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.