2014 – 40% korting i.v.m. windturbines

In januari 2014 ontstond er wat ophef over het plaatsen van een protestbord bij een billboard van de gemeente. Het grote reclamebord, geplaatst tegenover het tankstation van Nobel aan het begin van Buitenom, werd daar geplaatst ter promotie van het project ‘Wonen in Korendijk‘. De plaatsers van het protestbord maken zich zorgen over de woningprijzen in de Korendijk, zodra de windturbines tussen Nieuw-Beijerland en Piershil zijn geplaatst.

Wethouder Tempel liet, zoals het vanuit zijn functie hoort, weten dat de nieuwbouwprojecten geen last zullen hebben van de plaatsing van de windturbines. Jammer dat er in dit artikel geen ruimte was voor verdere nuance door wethouder Tempel, want enkele gerechtelijke uitspraken laten weinig over aan de fantasie. Aangetoonde waardevermindering van huizen, bijstelling van de WOZ.

Huidige en toekomstige bewoners van Korendijk zullen vast wel benieuwd zijn hoe de wethouder tot deze conclusie komt, en of hij gezien zijn stelligheid e.e.a. op schrift wenst te garanderen uit naam van de Gemeente Korendijk. Dat zou een mooie impuls zijn voor ‘Wonen in Korendijk’.

Foto ‘40% korting i.v.m. windturbines’ – januari 2014

wonen-in-korendijk-jan2014

Knipsel ‘Korting op huizen door windmolens’ – 21 januari 2014

Onbekenden hebben bij de rand van Nieuw-Beijerland de tekst ‘40% korting i.v.m. windturbines’ bevestigd aan een bord, waarop de gemeente Korendijk reclame maakt voor haar nieuw-bouwprojecten in Goudswaard, Piershil en Zuid-Beijerland. De gemeente is niet blij met de actie. Wethouder Wubbo Tempel (CDA) zal het protestbord laten weghalen. „De gemeente Korendijk heeft aantrekkelijke nieuwbouwprojecten en die zullen totaal geen last hebben van de eventuele plaatsing van windturbines,” aldus Tempel.

wonen-in-korendijk-jan2014

Updated: februari 12, 2015 — 11:11 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.