2015 – Barend verdient een bloemetje

Wie verdient er een bloemetje? Onder deze naam werd bij de Spar in Piershil een actie gehouden om ‘iemand die dat echt heeft verdiend’ in het zonnetje te zetten. Winkelier Fred Heikoop kreeg diverse nominaties binnen van zijn klanten, als winnaar kwam Piershillenaar Barend Bierman uit de bus.

Zijn nominatie en uitverkiezing heeft hij te danken aan zijn activiteiten m.b.t. het zwerfafval in Piershil. ,,Het bloemetje was een complete verrassing voor me, leuk gebaar van de Spar,” zo reageerde Barend. ,,Sedert 2014 loop ik, zodra het licht is, een uur zwerfvuil te ruimen en krijg daarbij veel positieve reacties. Sinds op verzoek van de stichting SwaneBlake er zes extra gele afvalbakken zijn geplaatst is het helaas niet zo dat het zwerfafvalprobleem over is. Maar toch is het aanzienlijk minder, de extra bakken worden ook echt gebruikt.” Bierman vindt het jammer dat het kwartje nog niet bij iedereen valt en zijn rondje nog steeds noodzakelijk blijft. ,,Als troep niet wordt opgeruimd trekt het afval aan. Ondanks dat er veel mensen zijn die het afval wel zien liggen is het daadwerkelijk in actie komen weer iets anders. Maar gelukkig ben ik niet de enige.”

Foto’s ‘Barend verdient een bloemetje’ – oktober 2015

piershil-bloemetje-barend-bierman-okt2015-01 piershil-bloemetje-barend-bierman-okt2015-02 piershil-bloemetje-barend-bierman-okt2015-03

Updated: oktober 8, 2015 — 1:11 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.