De Kreekkant te Piershil

Vroeger hoorden de huizen aan de Kreekkant gemeentelijk bij Piershil. Na de herindeling is dat om praktische redenen gewijzigd, de huizen lagen immers tegen Nieuw-Beijerland aan. De Nieuw-Beijerlandse Kreek was vroeger de natuurlijke grens tussen Piershil en Nieuw-Beijerland.

Foto’s ‘Boerderij aan de Kreek’

Op deze foto’s is de boerderij ‘De Ooievaar’ van de familie Troost zichtbaar, destijds gevestigd aan de Kreekkant 3 te Piershil (nu Nieuw- Beijerland).

boerderij-deooievaar-kreekkant3-piershil-01 boerderij-deooievaar-kreekkant3-piershil-02

Ook op deze foto, gemaakt rond 1968, is de boerderij te zien. Tussen de huizen rechts en de boerderij loopt nu de randweg Buitenom. Over het witte bruggetje kunt u onderaan dit artikel meer lezen.

boerderij-kreekkant3-circa1968

De boerderij van J. de Heer.

boerderij-jdeheer-kreekkant-circa1950

Foto’s ‘Het bruggetje bij nummer 1’ – 1945 – 2010

Een familiefoto aan de Kreekkant: Het gezin Lagerwerf, omstreeks 1945. Staand van links naar rechts: Bram, Dingeman Lagerwerf, Johanna Gerritje Lagerwerf-Kooij en Marie. Vooraan staan de 2 overige kinderen van Dingeman en Johanna: Arie (links) en Sjaan. Het gezin woonde hier tot 1946, toen verhuisde men naar Zwartsluisje. Op dezelfde dag als de verhuizing ging zoon Bram in militaire dienst! Het huis rechts is tegenwoordig Kreekkant 1 . Het bruggetje ligt er nog steeds, verscholen onder de bosjes, zoals op de kleurenfoto foto uit 2010 is te zien.

piershil-kreekkant1-circa1945 piershil-kreekkant1-circa2010

Updated: februari 12, 2015 — 11:38 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.