1938 – Nieuw-Beijerland in bloei

In 1938 raakte een fotograaf van het tijdschrift Groot-Rotterdam in vervoering van het dorp Nieuw-Beijerland, alles stond prachtig in de bloei tijdens zijn bezoek. Een volledige pagina met 5 prachtige foto’s in dit tijdschrift (eigendom van Panorama) was het gevolg.

Janny Boender voegde deze informatie toe aan onderstaande foto’s: De eerste 3 foto’s zijn van de Damsteeg, dat hoorde toen nog bij de gemeente Piershil. Op de eerste foto staan Jannetje Kruithof-Kraak en Riek Maasdam. De jongens zijn Bram en Jap Boender. De mannen zijn vd Heijden en Kees van Dienen (echte naam van Bockhoven), die foto is genomen onder bij de trappies bij de molen.

vergrootglasU kunt klikken op de foto’s voor een vergroting.

Foto’s ‘Beijerland in bloei’ – mei 1938

1938-nieuw-beijerland-inbloei-01

1938-nieuw-beijerland-inbloei-02 1938-nieuw-beijerland-inbloei-03 1938-nieuw-beijerland-inbloei-04 1938-nieuw-beijerland-inbloei-05 1938-nieuw-beijerland-inbloei-06

Updated: februari 8, 2024 — 6:50 pm
  1. Leuk de info van Janny! Zij woonde als kind zelf aan de Damsteeg. De situatie is er vandaag nog behoorlijk herkenbaar. Het huisje op een van de andere foto’s, met het schuine afdak (met de boom er voor)staat bovenaan de afrit naar de Damsteeg. Je ziet de nok van de schuur van Kees Nobel (aardappelhandelaar) er bovenuit steken.
    Van Kees van Diene (vroeger werd je voornaam heel vaak gekoppeld aan de voornaam van je moeder) kreeg ik als kind altijd pepermuntjes. Wij woonden op de plaats van het huidge dorpshuis en Kees woonde met zijn zus Marie in het eerste huisje onderaan de “trappies”.
    Kees is in 1953 of 1954 overleden.
    Janny, welke vd Heiden is die man met dat paard ? Is het Janus van Barenden (hier verwees men nou weer naar de voornaam van zijn vader!),of is het Janus vd Heiden, de voormalige garagehouder en later taxirijder ?? Op die foto zie je achter het huis van Aalders (vroeger Han Boeren) de schuur waar dat garagebedrijf in gevestigd was. Later verhuisd naar de middelstraat waar Kommer de Korver en later Henk van Dorp ook in zijn begonnen.
    Zat te vertellen over het oude Nieuw-Beijerland !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.