1948 – Een eerste steen in Goudswaard

Deze twee foto’s werden gemaakt bij de eerste steenlegging van de eerste in Goudswaard gebouwde woningwetwoningen aan de Koningin Julianastraat, in 1948. Deze huizen werden gebouwd door de de aannemerscombinatie Bastemeijer en Van der Merwe (uit Piershil).

Foto’s ‘Een eerste steen in Goudswaard’- 1948

In actie zien we hier Burgemeester Sander Hammer; hij was destijds burgemeester Van Piershil, Nieuw-Beijerland en Goudswaard. Het meisje rechts van hem is Klara van der Sijde; het jongetje daar achter is vermoedelijk een zoon van de smid Radewalt.

goudswaard-hammer-1948-01

Op deze foto zien we van links naar rechts Lodewijk Heistek, opperman/metselaar, daarachter is alleen een neus te zien van vermoedelijk Nelis Sintmaartensdijk, de oudere heer met de handen in de zakken is Hein Hoogvliet (hij heette Hendrik, maar iedereen noemde hem Hein van de dokter), Krijn Tol (metselaar), Leendert Cornelis Tol (dorpsdokter), Dirk van der Merwe, Leendert de Jong (gemeenteraadslid), de man met de witte kuif was een opzichter afkomstig uit Den Briel, Ger Jansen (ambtenaar secretarie), Sander Zwijgers (gemeenteraadslid), burgemeester Sander Hammer, grotendeels achter de burgemeester Leen Stolk (wethouder), Gerrit M. L. Meijer (opzichter Technische Dienst), Hendrik Griffioen (dorpsagent, hij werd Vader Hendrik genoemd), Rook Smooker (gemeente-secretaris), de Piershillenaar Engel van der Merwe en tenslotte Jan Buth (schilder). Op de achtergrond de Burgemeester Zahnweg, links de woning van de familie Visser, dan die van Leen Hoogvliet en Arie Hagestein.

goudswaard-hammer-1948-02

Updated: februari 8, 2024 — 7:04 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.