2017 – Piershilse Huiskamerkwis (De uitslag)

Op maandag 10 april en dinsdag 11 april zijn de kwisboekjes nagekeken door het organisatiecomité. Leuk om te doen en zeer onderhoudend! Het gaat te ver om alle antwoorden te bespreken, maar het staat iedereen vrij navraag te doen bij het lezen van de antwoorden.

Foto ‘Nakijken van alle boekjes’ – april 2017

Een aantal zaken willen we wel onder de aandacht brengen. Soms waren we heel streng bij het nakijken, soms heel soepel. Onder meer deze zaken zijn ons opgevallen:

Bij het uitdelen van de boekjes werd gezegd dat je het heel goed doet wanneer je 60% van de vragen juist beantwoord. Die veronderstelling klopte helemaal. Eén team heeft het boekje in stukken getrokken en de taken verdeeld. Zo zouden wij het ook hebben aangepakt! Zelfs teams die streden voor de eerste plaats hebben hier en daar nagelaten om meerkeuzevragen te beantwoorden. Zo hebben we dat niet geleerd op school: gokken! (niet geschoten is altijd mis). Slechts één team is er in geslaagd om voor een bepaalde categorie de volle 100 punten te halen. Camping De Wilde Fazant haalde 100 punten in de categorie ‘Voor de kinders’. Vrijwel alle vragen bleken te beantwoorden, slechts drie vragen leverde voor iedereen nul punten op. Dit waren ‘Rekenkamer vraag 4’, ‘Muziek vraag 7’ en ‘Je moet het maar weten vraag 6′. Bij de vraag over de auto’s en de films/series zijn we niet al te streng geweest. Meerdere antwoorden zijn goedgekeurd. De juiste naam van Leo is Leo Maal. Ondanks het feit dat hij zich op FB anders noemt. Bij de vraag over het verzinnen van de namen ‘Renesse’, ’t Kraaienest’ en ‘Gunturwait’ werden diverse antwoorden gegeven. Dit komt omdat bij de uitgeschreven prijsvragen destijds meerdere mensen met dezelfde suggestie op de proppen kwamen. Als goed antwoord is hier aangehouden degene die in het zonnetje is gezet met een prijs voor het verzinnen van de naam. Een strikvraag was de vraag over de fundatiestenen in de Voorstraat. U hoefde echt niet te gaan kijken in welke huizen zo’n ‘eerste steen’ aanwezig is. Uiteraard mocht dat wel, maar zowel de ‘Krasse Knarren’ als ‘Cardo’s Birthday Party’ losten dit prima op: Voorstraat 1 t/m 45 (een punt per juist adres, de juiste adressen zitten daar altijd tussen).      

Filmpje ‘Het nakijken van de huiskamerkwis’ – 10 april 2017

De uitslag van 2017 – 27 april 2017

Tijdens het Oranjebal op 27 april 2017 is bekend gemaakt wie de eerste editie van de Piershilse Huiskamerkwis heeft gewonnen. De eerste drie teams zijn in de prijzen gevallen. De uitslag was als volgt:

1. Hupsakee (teamcaptain Arjan Gijlstra) – 765 punten

2. Piershilliebillies (teamcaptain Nanda Kuivenhoven) – 742 punten

3. Camping de wilde fazant (teamcaptain Ruud Hoogenboom) – 732 punten

Alle behaalde punten per team per categorie: 2017-piershil-kwis-rekenblad

Knipsel ‘Piershil beleeft superavond tijdens Huiskamerkwis’ – Kompas 5 april 2017

Piershil beleeft superavond tijdens Huiskamerkwis

Zelden zal er in de avonduren zoveel bedrijvigheid zijn geweest in het dorp Piershil als vrijdag tijdens de geslaagde Piershilse Huiskamerkwis. Fietsers zochten mysteryguest ‘Wally, automobilisten gingen richting
snackbar en supermarkt en wandelaars zochten met zaklampen naar aanwijzingen. Maar vooral bruisende huiskamers vormden het hoogtepunt van de eerste Piershilse Huiskamerkwis waar bijna 200 Piershillenaars aan deelnamen. “We hebben een geweldige avond gehad, met veel stress”, vertelde captain Ruud Hoogenboom van team Camping De Wilde Fazant. Vragen en opdrachten als ‘Wat kost 137 gram patat in onze snackbar’ en ‘Koop voor exact 7 euro boodschappen voor de Piershilse minima’ zorgden voor drukte bij de middenstand. Via WhatsApp werden constant extra vragen afgevuurd. Daarnaast vergden de hersenkrakers uit het kwisboekje het meeste van de deelnemers. Jip van der Pols van ‘Krasse knarren’ sprak van een fantastische avond voor Piershil. “Allerlei denktanks zijn ingeschakeld. We hebben zelfs het geboortekaartje van Gert van ‘t Hof (Studio Sport) ontvangen. We belden zijn vader om de vraag te kunnen beantwoorden.” Tijdens het Oranjebal op Koningsdag wordt de winnaar bekendgemaakt. Initiatiefneemster Jantine van ‘t Hof glunderde na afloop: “Wat een enthousiasme! Onze verwachtingen zijn overtroffen. Volgend jaar spelen we editie twee. Op zeker.”

Kwisboekje en antwoordenboekje

Het kwisboekje Piershilse Huiskamerkwis Editie 1: 2017-piershil-kwis-boekje

Het antwoordenboekje Piershilse Huiskamerkwis Editie 1: 2017-piershil-kwis-antwoordenboekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.