2017 – Piershilse Huiskamerkwis Editie 1

We gaan iets nieuws doen! Zo werd in 2017 de aankondiging ingeleid door de organisatie van de Piershilse Huiskamerkwis. 

Foto ‘Organisatie van de kwis’ – 2017

De organisatie poseert bij het hoofdkwartier van de eerste editie: Kade 16. Van links naar rechts John Kraak, Doris Hensen, Jantine van ’t Hof en Henk van den Heuvel.

De volledige aankondiging luidde als volgt: 

Op vrijdag 31 maart 2017 wordt er een Piershilse dorpskwis georganiseerd. Deze ‘huiskamerkwis’ is bedoeld voor Piershilse vrienden, families en stratenteams. Formeer een groep van 7 á 8 personen (maar meer of minder mag ook), vergeet vooral niet uw slimme neef uit Rotterdam of die alleswetende oom uit Puttershoek uit te nodigen. Nodig uw kennissen uit voor een gezellige avond bij u thuis, uw huiskamer wordt gebruikt als uitvalsbasis voor het spelen van de quiz. Bedoeld voor jong en oud, een mix zou handig kunnen zijn. Voor sommige opdrachten moet er iemand op stap, veel kan via het quizboekje in de huiskamer worden beantwoord. We willen nog niet te veel verklappen, we willen u wel vragen om deze avond te reserveren en vast uw vrienden/familie/kennissen/buurtgenoten uit te nodigen voor een gezellige avond bij u thuis, op Vrijdag 31 maart 2017. Zet ‘m op de kalender! Vul uw huiskamer met familie, vrienden, bekenden en speel mee met de enige echte (eerste) P’HILSE HUISKAMERKWIS!

Logo van de kwis

Flyer van de kwis

In het dorp werden diverse flyers opgehangen en uitgedeeld, ter promotie.

Knipsels ‘Inschrijven voor quiz’ – AD 4 februari en Kompas 15 februari 2017

Knipsel ‘Heel Piershil kwist vanavond’ – AD Hoeksche Waard 31 maart 2017

Jantine vant Hof: Er zal nog jaren over worden gesproken

Heel Piershil kwist vanavond – Piershil in de ban van de huiskamerkwis. Dat is de wens van Jantine van ’t Hof (29). Ze daagt alle dorpsgenoten vanavond uit voor een sportieve strijd, te voeren vanuit de huiskamer.

‘Hoe heet de vader van onze bakker Frans?’ Een poster met die vraag siert al enkele weken de etalage van bakkerij De Buck in de Voorstraat. Op allerlei plaatsen in het dorp wordt zo de nieuwsgierigheid geprikkeld. Deze teasers hebben de tongen losgemaakt. De aanmeldingen stromen binnen. Het wordt een fantastische avond”, straalt Van ’t Hof al bij voorbaat. Zij deed het idee op in haar Brabantse vriendenkring. ,,In veel dorpen daar is een jaarlijkse traditie ontstaan. Ik heb wat dorpsgenoten benaderd om het hier ook te proberen. Het enthousiasme was er meteen. In een werkgroep is veel vergaderd. En de exacte invulling van de kwis blijft tot vanavond geheim. ,,Het niveau is hoog. De vragen zijn zeker op te lossen, maar de antwoorden zijn niet gemakkelijk te vinden op internet. Soms is een deeloplossing vereist om het uiteindelijke antwoord te vinden.” De deelnemende teams krijgen op tot klokslag elf uur de tijd om de kwis tot een goed einde te brengen. Met vragen over bijvoorbeeld entertainment, muziek, rekenen en het dorp Piershil. Er is ook een kindercategorie. Van ‘t Hof: ,,In een boekje worden in totaal over elf categorieën vragen en opdrachten geformuleerd. Een gemêleerd team wordt geadviseerd: jong en oud, met diverse achtergronden.” Vanuit het juryhoofdkwartier op de Kade zullen aanvullend WhatsApp-vragen en doe-opdrachten worden afgevuurd. Maar het uitgangspunt blijft dat iedereen vanuit de eigen luie stoel kan deelnemen. ,,Binnen een team kunnen de taken worden verdeeld. Het beantwoorden van vragen, het bezoeken van bepaalde plekken in het dorp. Sommige opdrachten hangen vast aan een tijdstip. Vanuit de huiskamer zal moeten worden gecoördineerd.” De Piershilse ondernemer CSH heeft een geldprijs in het vooruitzicht gesteld. Maar vooral de hele belevenis moet als daadwerkelijke hoofdprijs fungeren. ,,Vanavond zal er veel leven in het dorp zijn. Er zal nog jaren over worden gesproken. ,,We vinden het vooral leuk om iets te doen voor alle mensen in het dorp. Dat is goed voor de saamhorigheid.”

Uitslag van deze kwis: 2017 – Piershilse Huiskamerkwis (De uitslag)

Multimedia overig van deze kwis: 2017 – Piershilse Huiskamerkwis (Multimedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.