Piershil beleeft superavond tijdens Huiskamerkwis

Zelden zal er in de avonduren zoveel bedrijvigheid zijn geweest in het dorp Piershil als vrijdag 31 maart 2017 tijdens de meer dan geslaagde Piershilse Huiskamerkwis. Fietsers op zoek naar mysteryguest ‘Wally’, automobilisten richting snackbar en supermarkt, wandelaars met zaklampen op zoek naar aanwijzingen in het dorp maar vooral bruisende huiskamers vormden het hoogtepunt tijdens de eerste Piershilse Huiskamerkwis.

Bijna 200 deelnemers

Het was hard werken voor bijna 200 deelnemende Piershillenaars. “Zeer divers, voor elk wat wils. We hebben een geweldige avond gehad, met veel stress”, vertelde captain Ruud Hoogenboom van team Camping De Wilde Fazant. Vragen en opdrachten als ‘Wat kost 137 gram patat in onze snackbar’ en ‘Koop voor exact 7 euro boodschappen voor de Piershilse minima’ zorgde voor drukte bij de lokale middenstand.

Whatsapp

De kaassoorten van Cromwijk moesten worden herkend en via WhatsApp werden constant extra vragen afgevuurd. De hersenkrakers in het kwisboekje vergden het meeste van de deelnemers.

Geboortekaartje Gert van ’t Hof

Jip van der Pols van het team ‘Krasse knarren’ sprak van een fantastische avond voor het dorp Piershil. “Op allerlei manieren zijn denktanks ingeschakeld. We hebben zelfs het geboortekaartje van Gert van ’t Hof (Studio Sport) ontvangen. We hebben zijn vader gebeld om de vraag te kunnen beantwoorden.”

Verwachtingen overtroffen

Tijdens het Oranjebal op Koningsdag wordt de winnaar van de eerste editie van Piershilse Huiskamerkwis bekendgemaakt. Initiatiefneemster Jantine van ’t Hof glunderde van trots na de bewogen vrijdagavond: “Wat een enthousiasme! Onze verwachtingen zijn overtroffen. Volgend jaar spelen we editie twee. Op zeker.”

Knipsel ‘Piershil beleeft superavond tijdens Huiskamerkwis’ – Kompas 5 april 2017

Knipsel ‘Vervolg voor drukke Huiskamerkwis’ – AD 3 april 2017

Updated: april 12, 2017 — 9:11 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.