1940 – Hardrijden en schoonrijden

In januari 1940 vonden op het Piershilse Gat wedstrijden plaats: hardrijden en schoonrijden!

Knipsels ‘Hardrijden en schoonrijden’ – januari 1940

Fotoserie ‘Hardrijden en schoonrijden op het Piershilse Gat – geschat 1940-1950

Op de achtergrond van de foto’s van de start van de wedstrijd is niet alleen de Sluisjesdijk te zien. Ook te zien, voor de knotwilgen, is het botenhuis van bakker Poldervaart, die een visvergunning van dat water had. In dat onderkomen stond de dj uit die tijd: Adriaan Bakker draaide daar grammofoonplaten, aangesloten op het lichtnet van boer Rosmolen en op een luidspreker met groot volume. Met een gunstige wind was de muziek bij Niemansverdriet te horen. De tent van de  koek-en-zopie stond wat meer bij de ingang onder leiding van Jennie Bezemer (daarvoor haar schoonvader Dirk van der Merwe). Let ook op de vele knotwilgen die toen nog aanwezig waren. 

Van links naar rechts: Janny Groenenberg (S.dr.), mevr. Bakker en rechts mevr. S. Bottenberg- Groenenberg.

Links San Groenenberg en rechts Jaapje Groenenberg. Niet met een broek en jas, maar schaatsen in een jurk.

Poserend op het ijs, in het midden Gré Polervaart, de kleinere dame naast haar is Maartje Hoek, uiterst rechts Jannie Groenenberg. 

Op de twee foto’s hier onder zijn schaatsende paren te zien. Eerst Dhr. Markestein met zijn echtgenote. Hij was het hoofd van de Openbare Lagere School en werd later opgevolgd door Dhr. Klippel. Op de foto daar onder zien we Rien van der Waal met zijn vriendin Bep, die later ook zijn echtgenote zou worden.

De boerderij op de achtergrond is die van boer Rosmolen aan de Steegjesdijk, voorganger van Lau Rozendaal. 

Deze foto is gemaakt vanaf het Piershilse Gat, richting de tegenwoordige Steegjesdijk. De personen op deze foto zijn waarschijnlijk Bas van der Waal en Suus Groenenberg, de dochter van de postbode/havenmeester.

Updated: juni 7, 2024 — 9:23 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.