2013 – Trots op mijn straat

In het Algemeen Dagblad van 16 juli 2013 verscheen een artikel over Rinus Vis, woonachtig in het Johan Frisopad. Rinus werd geïnterviewd in het kader van de rubriek ‘Trots op mijn straat’.

Knipsel ‘Een speeltuin voor ouderenwoningen’ – 16 juli 2013

‘Woningen voor 55+-ers met een speeltuintje voor de deur waar kinderen en jongeren zich kunnen uitleven. Het is een aparte combinatie, maar aan het Johan Frisopad in Piershil is het toch echt zo. Toch kan het volgens Rinus Vis gemakkelijk samen. Het bijt elkaar niet. Ik ben er blij mee, dan is er tenminste nog een beetje herrie in de straat, anders is het voor mij te stil. Als de jongeren een beetje luidruchtig doen en je zegt er wat van, dan zijn ze rustig,” stelt hij. Rinus verhuisde vier jaar geleden van Rotterdam-Spangen naar Piershil. Hij kwam in een compleet andere wereld terecht dan hij gewend was. ,,Ik was in Spangen een van de laatste der Mohikanen. Op een gegeven moment kon je je eigen taal nauwelijks nog spreken. Hier moest ik in het begin echt mijn plekje vinden, maar dat is inmiddels goed gelukt.”

Over zijn buren is Rinus lyrisch. Toen het even niet goed ging met zijn vrouw stond iedereen meteen voor hem klaar. ,,Dan vroegen ze of ze de boodschappen moesten doen, of ik wilde komen eten en of ze de hond uit konden laten. Dat was bijna overweldigend. Daar word je bijna nederig van. Het zijn echt verschrikkelijk aardige mensen.” Met zijn allen zorgen ze er ook voor dat de straat er goed verzorgd uitziet. Ze helpen elkaar bij het verzorgen van de tuintjes. Mijn buurman is een onkruidbestrijder eerste klas, maar de gemeente houdt alles ook ontzettend goed bij”. In Rotterdam wachtte je altijd tot de Roteb kwam en dan stonden ze een paar uur tegen een bezem aan te leunen, is Vis’ ervaring. ,,Hier hebben ze een man bij de gemeente die keihard werkt. Als ze er daar maar twintig van in Rotterdam zouden hebben lopen, zou het er al een stuk schoner uitzien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.