1974 – Parkeerplaats aan de haven

Met het toenemend vrachtverkeer werd het parkeren in het dorp van vrachtwagens een onderwerp van gesprek. Zowel door de chauffeurs als door de bewoners werd de aanwezigheid in de dorpskern als onhandig en problematisch ervaren. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken wees de gemeente in 1974 het havengebied aan als parkeergelegenheid voor vrachtwagens.

Knipsel ‘Piershil krijgt parkeerruimte vrachtwagens’ – maart 1974

Aan de Kade in Piershil zal parkeergelegenheid voor vrachtwagens worden aangelegd. De gemeenteraad besloot maandagavond ervoor een krediet uit te trekken van f 1500.- Dat bedrag is aanmerkelijk lager dan dat door de Technische Dienst voor de aanleg was berekend omdat de raad de suggestie had gedaan om de werkzaamheden voor de aanleg te laten uitvoeren door de Dienst Gemeentewerken. De Technische Dienst had de raad voorgesteld voor de aanleg een bedrag uit te trekken van f 4600.-

Het besluit van de raad is gebaseerd op een verordening die in 1972 is vastgesteld en die bedoelt zoveel mogelijk grote vrachtwagencombinaties uit de dorpskern te weren. Zolang er echter geen afdoende parkeergelegenheid is kan de gemeente tegen hinderlijk parkeren niet effectief optreden.

Foto ‘Parkeerplaats aan de haven’ – omstreeks 1982

Een vrachtwagen staat geparkeerd. Rechts het pakhuisje van Van Lessen en Punt en op de achtergrond het bedrijf van de uienhandel H. van Hal. Gert Veerman voegde in juni 2024 deze informatie toe: ,,Dat was mijn vrachtwagen (DAF 2800), ik werkte toen (1980-1985) bij Gebr. van der Plaat uit Heinenoord.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.