1979 – Kade 28 Jeugdsoos Gunturwait

Aan het einde van de jaren zeventig kreeg de Piershilse jeugd eindelijk waar het al zo lang op hoopte: een eigen plek. Onder impulsen van Marga Hooijmans en Eef van Oostendorp werd naast het gebouw van de ijsclub een jeugd sociëteit geopend. Via een prijsvraag (die werd gewonnen door Henk van den Heuvel) werd gekozen voor de naam ‘Gunturwait’. Het woord gunturwait (gunterwait) verscheen veel later in het Hoeksche Waards woordenboek met als betekenis: verderop. 

In het ruime houten hok (zo in één keer overgenomen van een andere organisatie), met entree aan het pad, was links ruimte om te chillen en naar muziek te luisteren (er werd een prachtige peperdure Marantz-installatie geplaatst) en rechts ruimte om te tafeltennissen. In de beginjaren was het vooral Eef van Oostendorp die toezicht hield op de jongeren. 

Het gebouw bleef in gebruik tot ongeveer 2005; toen was het verval dermate dat het beter was om een nieuw gebouw te laten verrijzen. De indeling hiervan is iets anders: de entree ligt nu op de kop en van twee afgesloten ruimten is geen sprake meer.

Foto’s ‘Meidendag’ 1999

Foto’s ‘Halloween’ – 2001

Foto’s ‘Buiten Gunturwait Kade 28’ – 30 april 2024

Foto’s ‘Binnen Gunturwait Kade 28’ – 3 mei 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.