2001 – Terug naar de oude praathoek

Na de aanleg van de nieuwe praathoek werd het stil op het hoekje. Zowel de ouderen als jongeren maakten gebruikt van het nieuwe overdekte onderkomen, op korte afstand van het oude plekje. In de jaren daarna kwamen er steeds minder ouderen in de nieuwe praathoek, het werd vooral in gebruik genomen door de jeugd. De oudjes kwamen terecht in Heemzicht en hadden daar hun ontmoetingsplaats. Maar zo nu en dan, zoals op deze foto uit 2001, stonden nog heren op leeftijd op hun vaste stekkie bij Kade 2. 

Knipsel ‘Praten op de oude hoek’ – 2001

In 2001 werd er op de plaats van de oude praathoek nog steeds een praatje gemaakt. Op de foto bij dit artikel zien we van links naar rechts van Henk van ’t Hof, Rinus Bokhout, Wout van der Heiden en Piet de Heer.

Sinds jaar en dag is de hoek Molendijk/Voorstraat de ontmoetingsplek voor oudere inwoners van Piershil. Aan gespreksstof geen gebrek. Hun ‘hangplek’ alleen al levert een schat aan verhalen op. Over de kruidenierswinkel bijvoorbeeld, die in vroeger jaren in het pand was gevestigd, maar in februari 1944 moest worden gesloten omdat de Duitsers Piershil onder water hadden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.