2006 – Uitvoering SwaneBlake

In 2006 werd bekend gemaakt dat het college van b. en w. van Korendijk toch het plan SwaneBlake wil gaan uitvoeren. Groot nieuws!

Artikel ‘Uitvoering Swane Blake’ – 5 april 2006

Project in Korendijks coalitieprogramma 2006 – 2010

Het nieuwe college van b en w in Korendijk wil de komende raadsperiode het ambitieuze plan Swane Blake bij Piershil uitvoeren. De belastingen blijven evenwel ‘zo laag mogelijk’. Het plan Swane Blake in Piershil krijgt een herkansing. Het college van Korendijk, bestaande uit SGP, VVD en CDA, heeft de uitvoering opgenomen in het coalitieprogramma tot 2010.

Een jachthaven, nieuwe natuur en woningbouw aan het water. Dat zijn de hoofdingrediënten van dit enkele jaren geleden al door particuliere betrokken Piershillenaars ingediende ontwikkelingsidee, genoemd naar een vroeger riviertje dat er liep. Een struikelblok vormde tot een jaar geleden de enorme investering van vijf miljoen euro voor een nieuwe keersluis, die bij de Spuiweg moet worden gebouwd tussen het Spui en de oude binnenhaven. Daar is sinds vorig jaar verandering in gekomen. Het waterschap is namelijk bereid gebleken bij te dragen aan de werken in de primaire waterkering. De winst zit in de extra waterberging in het gebied. De woningbouw en natuurontwikkeling heeft plaats aan weerszijden van het nieuwe vaarwater, tussen de Spuidijk en de Kade. Het coalitieprogramma voor de jaren 2006 tot 2010 vermeldt dat de gemeentelijke belastingen zo laag mogelijk blijven en dat de ‘eenvoudige maar goede basisvoorzieningen’ in stand blijven. Er komt een uitbreiding van het industrieterrein bij Zuid-Beijerland, naast De Leeuw. Ook wordt ruimte gegeven aan initiatieven in de toeristische e n agrarische sector. Recreatieve neveninkomsten in de landbouw worden aangemoedigd, zonder in details te treden. Alleen de Hitsertse Kade wordt bij naam genoemd, omdat daar een pannenkoekenhuis komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.