2013 – Spar in het nieuw

In 2013 werd de SPAR-winkel van de familie Heikoop vernieuwd, het was tijd voor een flinke opknapbeurt. In de pers werd aandacht besteed aan dit heuglijke feit.

Knipsel ‘Spar in het nieuw’ – Kompas 15 februari 2013

Na bijna 13 jaar werd het eens tijd voor een flinke opknapbeurt, vond eigenaar Fred Heikoop van de SPAR Piershil aan de Kade. Er is op Piershil een lange traditie van deze organisatie van zelfstandige ondernemers, die gezamenlijk inkopen. Zo’n zeventig jaar geleden begon Bram Veerman een Spar. Het pand aan de Kade was ooit een uienloods. Vader Henk kocht de helft en Fred, die voorheen jarenlang een SRV-wagen had, begon er in 2000 z’n supermarkt. De hele familie is betrokken bij de zaak. ‘Tante Corrie’ weet van de hoed en de rand en licht de veranderingen toe. ‘Helaas heeft de Spar soms nog de naam duur te zijn, maar dat is echt van vroeger. De organisatie moet voldoen aan de strenge Duitse regels, dat staat garant voor een hoge kwaliteit van de producten. De organisatie groeit, dankzij professionele inkopers en kan zo de concurrentie beter aan’, zegt ze. Het ruime pand van 500 m2 kreeg van binnen een compleet nieuwe, frisse en eigentijdse uitstraling. `Andere kleuren, een nieuw meubel voor het brood dat dagelijks vers van de warme bakker binnen komt’, somt Corrie op, ‘een vernieuwde groente en fruitafdeling en een nieuwe kassa. Een deel van de zaak is slijterij met 250 soorten gedistilleerd en er is een drogisterij met volledige vergunning.’ De zaak is vorige week zonder al te veel ruchtbaarheid heropend. Er gelden nog tal van aanbiedingen. Spar bezorgt de boodschappen gratis in heel Korendijk. Elke dag, behalve zondag, open van 8.30 tot 19.00 uur, vrijdag tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Bij de foto: Fred en zijn vrouw Cherry zijn trots op het resultaat van de grondige opknapbeurt van hun Spar vestiging in Piershil. Ze krijgen ook van de klanten veel complimenten over de frisse uitstraling.

Knipsel ‘Opening van vernieuwde supermarkt’ – Algemeen Dagblad 25 januari 2013

Fred en Cherry Heikoop vierden gisteren de heropening van hun Spar aan de Kade 22 in Piershil. De afgelopen dagen is er hard gewerkt om de verbouwing van de winkel op tijd af te krijgen. De indeling van de winkel is veranderd en aangepast op de route die klanten door de supermarkt lopen. Ook is de kassacorner verbouwd en zijn de groente- en broodafdeling gemoderniseerd. De warme bakker, die elke dag voor acht uur zijn brood en banket laat bezorgen voor de winkel, kwam zelfs even langs. Hij gaf de medewerkers uitleg over de nieuwe afbakoven op de broodafdeling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.