2015 – Iedereen gunde een grote prijs

Hoe een rustige zondagavond kon omslaan in een hectische Kade te Piershil. Op televisie werd bekend gemaakt dat de familie Heikoop in Piershil winnaar was geworden in het programma Miljoenenjacht. Dezelfde geldprijs als de winnaar in het televisieprogramma werd hen in het vooruitzicht gesteld. Qua opbrengt werd het een farce, de speler in de studio behaalde een historisch laag geldbedrag: 1800 euro.

Knipsel ‘Iedereen gunde Fred en Cherry een grote oprijs’ – Algemeen Dagblad 27 oktober 2015

De cheque van Miljoenenjacht staat pontificaal bij de kassa van de Spar Supermarkt. Want Fred en Cherry Heikoop uit Piershil willen allerminst ondankbaar lijken met het recordlage bedrag van 1800 euro dat Winston Gerschtanowitz de thuiswinnaars van de show op RTL4 kwam brengen. ,,Ik ben nu rijk, heb ik voor de grap op de school van mijn kinderen gezegd,” vertelt Cherry. Het hele dorp in de Hoeksche Waard leeft mee, vertelt Freds moeder Door. Zij helpt in de winkel en bij het opvangen van hun zoontjes Clark (9) en Glenn (6). ,,Vanochtend kwamen er allemaal mensen zeggen dat ze het zo jammer vinden. Fred en Cherry staan altijd voor iedereen klaar, alle mensen gunden hun een grote prijs.” Dat gold ook voor televisiewinnaar Arnold Otten, die opTwitter zelfs zijn excuses aanbood aan de familie Heikoop. ,,Dat is lief”, vindt Cherry. Het echtpaar kon het geld zo goed gebruiken. Eind augustus stortte een stukje van het dak in met fikse waterschade als gevolg.

Terwijl het echtpaar toch al van 07.00 uur ’s ochtends tot s avonds in hun Spar-supermarkt in Piershil moet werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Al hun centjes zitten in de zaak, die er al vijftien jaar staat. Hun droom om hun naast gelegen witte woning op te knappen of op een andere plek een nieuw huis te kopen, moet wachten. ,,Het zijn zware tijden,” zegt Spar-eigenaar Fred Heikoop. ,,Er is steeds meer concurrentie.” Met zijn vrouw en zijn ouders doet Heikoop er alles aan de supermarkt draaiende te houden. Maar dat de zaken minder gaan dan ze zich wensen, weerhoudt hen niet zich waar mogelijk in te zetten voor hun naasten. Fred laat trots de pakketjes met schriftjes, pennen, potloden en gummetjes zien die bestemd zijn voor scholen in de Filipijnen. Ook onder meer de plaatselijke kinderboerderij en de peuterspeelzaal ontvingen afgelopen jaren financiële bijdragen van de Spar, een van de weinige winkels in het kleine dorp. De familie Heikoop gaat toch feestvieren. Met hun zoons maken ze een uitstapje naar de Efteling. ,,Het winnen van de prijs was mooi om mee te maken,” houdt Fred zich groot. ,,En Winston is een aardige kerel. Omdat we zo’n laag bedrag kregen, heeft hij het laatste deel van de televisieshow bij ons in huis gekeken. Met een flink geldbedrag was alles een stuk makkelijker geworden, maar we gaan gewoon door”.

Bij de foto: Fred en Cherry Heikoop met hun cheque van 1800 euro. FOTO VICTOR VAN BREUKELEN

Foto’s ‘De onfortuinlijke winnaars’ – 27 oktober 2015

 

Foto ‘Poseren met Winston’ – 27 oktober 2015

Chantal Vonk, Stacey van Koten en Danja Kooij poseren voor het huis van Fred en Cherry, met Winston uiteraard!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.