2015 – Nostalgie in Piershilse achtertuin

Het pronkstuk van een fikse tuinrenovatie aan de Piershilse Kade wordt gevormd door een nostalgisch kunstwerk. De drie meerpalen in de achtertuin van Kade 16 maakten jarenlang deel uit van een vertrouwd beeld aan de idyllische haven. Er ontstond dan ook veel ophef bij de bewoners toen in januari de botte bijl werd ingezet en Piershil werd beroofd van een belangrijk stuk erfgoed. Zie ook: 2015 – Verwijdering van de meerpalen

Foto ‘Nostalgie in Piershilse achtertuin’ – 2015

De familie Van den Heuvel, bewoners van het pand Kade 16, slaagden er in om 3 palen veilig te stellen voor het nageslacht. ,,We zijn er erg blij mee, het is een waar kunstwerkje geworden in onze achtertuin. Maar liever hadden we de palen gewoon bij de haven gezien, de gemeente Korendijk heeft ons met een kale boel opgezadeld.” De palen werden verwijderd op advies van een extern bureau, ze zouden vanwege de slechte staat gevaar opleveren. Iets wat door de bewoners van de Kade wordt bestreden. ,,Dankzij de medewerking van het sloopbedrijf, de firma Van der Schee uit Goudswaard, zijn er in ieder geval 3 palen gered. We hebben ze zelf moeten ophalen maar ze waren kaarsrecht voor ons afgezaagd. Loodzwaar en zeer solide, die staan er over 100 jaar nog”, aldus de trotse bewoners.

Foto ‘Drie meerpalen gered’ – februari 2015 

Met dank aan het meedenken door de firma Van der Schee (Arjo Heistek) en Hendrie van der Velde (op maat zagen palen): drie palen zijn gered voor het nageslacht.

Knipsels ‘Nostalgie in achtertuin Piershil’ – augustus 2015

Dichtbij 26 augustus 2015

Kompas 26 augustus 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.