2019 – Onderhoud aan de toren

In Piershil is de tweede fase van start gegaan bij het onderhoud van de kerktoren. Na het stabiliseren van de toren is het nu tijd voor onderhoud aan en vervanging van baksteen, lood en leisteen. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden is door de gespecialiseerde restaurateur Koninklijke Woudenberg uit Ameide een stelling gebouwd, de kerktoren van Piershil maakt een ingepakte indruk. Dat levert mooie plaatjes op!

Een fotoserie van het prachtige uitzicht vanaf de top: 2019 – Gezien vanuit de kerktoren 

Video ‘Onderhoud aan de toren’ – 3 mei 2019

Knipsels AD en Kompas (7 en 8 mei 2019)

Klus van hoog niveau (Kompas)

In Piershil is de tweede fase van start gegaan bij het onderhoud van de kerktoren van de Hervormde gemeente. Na het stabiliseren van de toren is het nu tijd voor onderhoud aan en vervanging van baksteen, lood en leisteen. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden is door de gespecialiseerde restaurateur Koninklijke Woudenberg uit Ameide een stelling gebouwd, de kerktoren van Piershil maakt een ingepakte indruk. En dat levert in het tegenlicht mooie plaatjes op, zag fotograaf Henk van den Heuvel.

Kerktoren nu ingepakt (AD Hoeksche Waard)

De kerktoren van Piershil is met stellingen en netten ingepakt en klaar voor de volgende fase van de renovatie. Nadat de toren de afgelopen maanden is gestabiliseerd is het nu tijd om de bakstenen, het lood en de leistenen op de torenspits te vervangen. Het grote probleem van de kerk was de fundering. Ook zitten er scheuren in het gebouw omdat het tegen het schip van de kerk is geplaatst. De voormalige gemeente Korendijk trok 370.000 euro uit om de schade te herstellen.

Fotoserie ‘Onderhoud aan de toren’ 4 mei 2019

Updated: juli 11, 2024 — 10:08 am
  1. Prachtig Henk. Waardevol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.