2010 – Nieuwe eengezinswoningen

Op donderdagmorgen 8 juli 2010 ontvingen de eerste bewoners van de eengezinswoningen in de Kievitstraat te Piershil de sleutels uit handen van de adjunct-directeur van HW Wonen, dhr. B. van der Ent. Het nieuwbouwcomplex in de Kievitstraat bestaat uit acht eengezinswoningen, waarvan er zes verkocht zijn onder de voordelige ‘Koopgarant-voorwaarden’ en twee (de beide hoekwoningen) in de vrije sector. Alle acht de woningen waren al snel verkocht en vooral voor de zes Koopgarantwoningen was een grote belangstelling. De de heer en mevrouw Veerman uit Piershil mochten als eerste de sleutels van hun nieuwe woning in ontvangst nemen. ‘In overleg met de gemeente Korendijk is dit project gerealiseerd’, vertelt dhr. van der Ent. ‘Het moesten sociale koopwoningen worden en dat zijn dus deze woningen geworden, waarvan er dus zes onder de Koopgarant-regeling vallen. De huizen zijn verkocht aan inwoners van de Hoeksche Waard’.
De zgn. ’terugkoopregeling’ is op deze woningen van toepassing, die wil zeggen dat als men de huizen in de toekomstweer wil verlaten deze aangeboden moeten worden aan de woningstichting. Deze heeft dan de verplichting de woning terug te kopen. ‘Koopgarantwoningen’ zijn ondermeer dankzij deze regeling ideaal voor starters. De bouw in Piershil verliep overigens erg voorspoedig. ‘De huizen zijn gebouwd in goed 17 weken. De start van de bouw was op vrijdag drie maart en nu, toevallig weer op een vrijdag, mogen we de eerste sleutels al overhandigen’, aldus Stefan Havelaar, projectleider namens HW Wonen. HW Wonen realiseerde een dergelijk project ondermeer al eerder in Heinenoord.

Foto ‘Sleutel voor de eerste bewoners’ – juli 2010

Jan-Willem Veerman en Jacqueline Kooij krijgen de sleutel overhandigd.

piershil-kievitstraat-8juli2010

Knipsel ‘8 fraaie woningen’ – 2009

start-verkoop-huizen-kievitstraat-2009

Foto’s ‘Na de oplevering’ – 1 augustus 2010

piershil-kievitstraat-oplevering-1aug2010-01 piershil-kievitstraat-oplevering-1aug2010-02 piershil-kievitstraat-oplevering-1aug2010-03 piershil-kievitstraat-oplevering-1aug2010-04 piershil-kievitstraat-oplevering-1aug2010-05 piershil-kievitstraat-oplevering-1aug2010-06

Updated: februari 12, 2015 — 9:34 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.