De Margrietstraat op ansichtkaarten

Van de Margrietstraat te Piershil zijn twee ansichtkaarten gemaakt. Op de bovenste kaart is goed te zien dat deze straat in twee verschillende stijlen is gebouwd. De twee huizenblokken links zijn nog maar net opgeleverd en aan het einde loopt nog altijd een brede sloot. Pas jaren later werd de Margrietstraat verlengd in oostelijke richting.

Ansichtkaarten Margrietstraat

De auto links is van Bram Lagerwerf, hij woonde in het derde huis met zijn gezin. Op het hoekhuis vooraan woonde Bas Bosman (de molenbouwer) met echtgenote en in het tweede huis woonde Hendrik de Melker-Worms met zijn vrouw. Bij dit westelijke blok werd Bas Bosman de mogelijkheid gegeven om huurders aan te wijzen (personeelsleden van het bedrijf). Hij besloot zelf op de hoek te gaan wonen en ook De Melker-Worms en Lagerwerf werkten bij de molenbouwer. Op het ander hoekhuis ging iemand van de tekenkamer wonen (Schick?). Voor de andere 2 huizen waren binnen het bedrijf van Bosman geen gegadigden. Ze gingen uiteindelijk naar Jan en Mies Verhorst en naar Leen van ’t Hof met (aanstaande) echtgenote. De nummering is hier één keer veranderd. Dat komt omdat de ruimte tussen deze twee blokken en de Molendijk nog niet was bebouwd. In de nummering werd rekening gehouden met de bouw van 3 nieuwe huizen, dus Bosman woonde op de hoek op nummer 7, en het hoekhuis van het volgende blok was nummer 19 (Familie De Heer). Doordat er later maar twee huizen werden gebouwd wijzigde het nummer van Bosman in 5 en van De Heer in 17. Zowel Het lage gebouw rechts, tussen de drie huizenblokken, was het waterleidinggebouw (later brandweerkazerne, kapperszaak en nu een woonhuis).

piershil-ansicht-achterberg-serie2-margrietstraat

Een mooi zicht op de Margrietstraat, vanaf de dijk. Op deze ansichtkaart is te zien dat de Beatrixstraat (links) is uitgebreid, verder naar links is deze aangesloten op de Willem Alexanderstraat.

piershil-ansicht-schalkoord-margrietstraat

Updated: mei 4, 2017 — 10:55 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.