2011 – Inloopavond uitbreidingsplannen

Op maandag 11 april 2011 werd een inloopavond voor het uitbreidingsgebied Piershil gehouden. Deze inloopavond werd goed bezocht. Veel inwoners namen de moeite om deze avond mee te praten en te discussiëren over de gepresenteerde schetsen. Die schetsen werden gepresenteerd op twee panelen.

Knipsel ‘Piershillenaar aan beurt om mee te praten’ – Algemeen Dagblad 11 april 2011

Als de belangstellenden voor de uitbreiding van Piershil vanavond net zo verrassend uit de hoek komen als recent de Goudswaarders, dan kan het met de bouwplannen nog alle kanten uit. Maar dat is dan ook de bedoeling van de gemeente. In de vier kernen van Korendijk wordt vanaf volgend jaar weer nieuwbouw toegevoegd. „En we willen bouwen wat de burgers vragen,’ benadrukt wethouder ruimtelijke ordening Johan van Driel. Dus ging hij twee weken geleden met een nagenoeg blanco agenda naar de bijeenkomst voor Goudswaard. De dik 75 bezoekers die naar het gemeentehuis togen, wisten hem niettemin te verrassen. De gemeente had twee ‘praatstukken’ meegebracht. Op basis van het eerdere woningbehoefte-onderzoek liet Van Driel een invulling zien met vooral appartementen voor senioren en dure rijtjeshuizen. „Maar frappant genoeg kwam naar voren dat de belangstelling vooral zou uitgaan naar vrije kavels en duurdere appartementen.” De bevolking wil tevens dat de 46 woningen een slag worden gedraaid. De wethouder: „Daar gaan we wat mee doen. We gaan met de projectontwikkelaars om tafel. En misschien nodigen we de mensen nog eens voor een extra bijeenkomst uit” De bedoeling is rond de zomer van 2012 de eerste paal te slaan.

VARIANTEN
Ook voor de Piershillenaren zijn vanavond (19.30 uur) twee varianten beschikbaar. Om de discussie niet te sturen, wil Van Driel daar nog niks over kwijt. Plannen voor huizenbouw op de voetbalvelden zijn niet aan de orde. Het gaat om zo’n 42 woningen op ruim drie hectare aan de rand van het dorp in de richting van Nieuw-Beijerland. „Daar gaat de inloopavond over.” De bijeenkomsten over de bouwplannen voor Zuid- en Nieuw-Beijerland volgen respectievelijk half mei en juni.

Afbeeldingen ‘Panelen uitbreiding kern Piershil’ – 2011

Middels een formulier konden wensen en ideeën kenbaar worden gemaakt. Tijdens de gevoerde gesprekken kwamen o.a. de volgende wensen nadrukkelijk aan de orde:

• Een betere mix van jongeren en ouderen in de wijk
• Geen appartementen met uitzicht op de begraafplaats (model 2)
• Een tweede ontsluiting voor calamiteiten
• Voorkeur voor model 1

Foto’s ‘Inloopavond’ – 11 april 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.