2012 – Presentatie uitbreidingsplannen Piershil

Op donderdag 19 januari 2012 vond er in het gemeentehuis van Korendijk een informatieavond plaats inzake de uitbreidingsplannen m.b.t. woningbouw in Piershil. De avond werd als volgt door de gemeente aangekondigd: “Over de ontwikkelingen van de uitbreidingsplannen voor de woningbouw in alle vier de kernen willen wij onze inwoners, belanghebbenden en andere belangstellenden in januari 2012 door middel van een presentatie informeren. In het voorjaar van 2011 heeft de gemeente Korendijk voor alle vier de kernen inloopavonden georganiseerd over de uitbreidingsplannen voor de woningbouw. Tijdens deze inloopavonden konden inwoners aangeven naar welk soort woning hun interesse uitging. Met deze wensen in het achterhoofd is het door de gemeente ingehuurde stedebouwkundigbureau RBOI aan de slag gegaan om de schetsen te ontwerpen”.

In een druk bezochte raadzaal werden twee presentaties gegeven, de bijeenkomst werd geleid door wethouder Johan van Driel.

Knipsel ‘Toch ruimte voor starters en vrije kavels’ – Algemeen Dagblad (20 januari 2012)

Veel minder nieuwe appartementen en wel starterswoningen (koop) en vrije kavels. Die boodschap had de gemeente Korendijk gisteravond tijdens drukbezochte bijeenkomsten, geleid door wethouder Johan van Driel, voor inwoners van Piershil en Goudswaard. In die dorpen staan de komende jaren nieuwbouwprojecten op stapel. Daarmee komt de gemeente Korendijk de inwoners tegemoet. Die uitten vorig jaar maart tijdens bijeenkomsten kritiek op de plannen. Zij vonden destijds dat er te veel woningen voor senioren kwamen. Dat bleek voor de gemeente niet de enige reden om de voorlopige plannen te wijzigen. Ze bleken namelijk ook financieel niet haalbaar. Daarom wordt nu hetzelfde aantal woningen (Goudswaard) of zelfs meer (60 in plaats van 52 in Piershil) op minder grond gebouwd. „Maar we zitten nog steeds onder de 20 woningen per hectare,” aldus projectleider Henk Groeneveld. Aan de oostzijde van Goudswaard komen zes starterswoningen voor gezinnen. Die ontbraken eerder in de voorlopige schetsen, evenals de tien vrije kavels die er nu zijn ingetekend. Het nieuwbouwproject omvat verder veertien appartementen, twaalf levensloopbestendige woningen en vier twee-onder-een-kappers. Toch was er kritiek, bijvoorbeeld over de verkeerssituatie. Aanwezigen begrepen niet waarom het nieuwbouwproject een doodlopende weg heeft, waardoor toekomstige bewoners door de naastgele-gen wijk moeten (om)rijden. In Piershil wordt bij de nieuwbouw gevreesd voor gebrek aan zon in de woningen met een tuin op het noorden. Aan de zuidoostkant van dat dorp verrijzen 60 woningen, die op een soort eiland komen te liggen. De veertien appartementen (waarvan twee penthouses) worden drie lagen hoog. Daarnaast komen er 32 levensloopbestendige woningen (helft huur), tien starterswoningen en vier vrije kavels. De verwachting is dat eind 2013 de eerste paal de grond ingaat, waarna de eerste woningen in 2014 kunnen worden opgeleverd.

Filmpje ‘Opening door Johan van Driel, wethouder’

Filmpje ‘Presentatie Henk Groeneveld’

Filmpje ‘Presentatie van Rob Sips, bureau RBOI’

Foto’s ‘Bijeenkomst in raadszaal’ – 19 januari 2012 (20.30 – 21.30 uur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.