1929-1937 – Middelste gedeelte

Hier drie afbeeldingen uit de periode 1929 tot 1937, gemaakt op het middelste gedeelte van de Molendijk.

Foto’s 1929 – 1934 – 1937 – Midden

Op deze foto’s is de ontwikkeling te zien van het middelste gedeelte van de Molendijk. Zowel op als onderaan dijk beduidend minder bebouwd dan het gedeelte dat grenst aan de Voorstraat. Op de foto uit 1934 is het huis voor (naast) de school (nu Beatrixstraat 36) te zien. Dit huis werd in 1931 gebouwd in opdracht van Teun Zwijnenburg.

piershil-ansicht-wittetekst-molendijk

Op de foto uit 1929 is de tuin naast school te zien waar dit huis werd gebouwd. De aardappelen liggen onder een winterdek, vandaar die hoop. Op de achtergrond staat de school met aan de kop het schoolhuis (voor het hoofd der school), langs de school was een wilgenlaantje, hier getooid met rijp. De kinderen op de voorgrond rennen over het bevroren slootje, een populaire bezigheid tijdens het speelkwartier. Slootjes genoeg, alle huizen hier lagen op een eilandje!

piershil-molendijk-midden-01

Een ander huis wat er later is bijgekomen staat links op de dijk op de foto uit 1938. Dit huis (nu Molendijk 31) werd gebouwd in 1924 en was bestemd voor het schoolhoofd van de bijzondere gereformeerde school. Na de schoolstrijd werd de school in tweeën gesplitst en was ook een huis voor het tweede schoolhoofd gewenst.

piershil-molendijk-midden-02

Updated: februari 11, 2015 — 8:40 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.