1931 – Voetbalvereniging Piershil

piershil-voetbal-reglementGevoetbald werd al jaren in Piershil maar georganiseerd in een voetbalvereniging gebeurde dat pas vanaf 1931.

Op 6 juli 1931 werd de Piershilsche Sportvereeniging ‘Fortuna’ opgericht, kortweg P.S.V. Fortuna. Er werd gevoetbald aan de oostzijde van de Molendijk op het land van boer Andeweg. Vooral in het begin van de dertiger jaren werd er ook wel eens uitgeweken naar de westzijde van de Molendijk, tegenover de molen. Op het daar aanwezige grasveld van de familie Vink werden wedstrijden gespeeld wanneer het gebruikelijke stukje land van Andeweg eens niets beschikbaar was. De Molendijk en voetbal zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. PSV Fortuna werd VV Piershil en daarna SV Piershil, in 2006 bestond de club 75 jaar.

De actuele website van de voetbalvereniging kunt u vinden op www.svpiershil.nl

Foto ‘Westzijde Molendijk – Grasveld familie Vink’

piershil-foto-weide-vink

Foto ‘Drukte 1962’

Vooral het parkeren op de dijk door het publiek bij voetbalwedstrijden is in al die jaren alleen maar toegenomen. Hoewel in de jaren tachtig reeds de ingang van het terrein werd verplaatst naar de achterzijde, compleet met parkeerplaats, is die route via de kade nooit populair geworden bij het grote publiek. Op deze foto is te zien hoe de Molendijk er op zaterdag bij een belangrijke voetbalwedstrijd uitzag. De auto’s werden zelfs aan twee kanten geparkeerd, iets wat erg hinderlijk was voor het doorgaande verkeer, vooral voor de bus. Duidelijk is te zien hoe de Onderweg (Beneden Molendijk) er ooit uitzag. Op de voorgrond is de poort te zien die toegang gaf tot het schoolplein.

piershil-voetbal-drukte

Foto ‘Nieuwe ingang, nieuw clubgebouw’ – 1973

piershil-voetbal-clubgebouw

Updated: november 22, 2020 — 2:48 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.