1975 – Bejaarden Piershil verhuisd

In 1975 moesten de bejaarden van Piershil, die hun intrek had genomen in het leegstaande pand Kade 2, verhuizen naar een huis aan het Molenpad. De oudjes waren best tevreden met hun nieuwe ‘soos’, al was het uitzicht dan wat minder dan voorheen. 

Knipsel ‘Bejaarden Piershil verhuisd’ – 1975

De Piershilse bejaardensociëteit, sinds jaar en dag gevestigd in het pand Kade 2, is deze week verhuisd naar een nieuw onderkomen. Een dezer dagen zal worden begonnen met de restauratie van dit historische pand en de bejaarden, die daar iedere dag hun kaartje legden, moesten er daarom uit. Het college heeft de bejaarden nu een tegenover Kade 2 gelegen huisje gegeven als nieuwe plaats van samenkomst. Enkele jaren geleden was al gebleken dat de Piershilse bejaarde mannen (vrouwen worden in de soos nimmer gesignaleerd) er helemaal niets voor voelen om in een officiële gelegenheid hun kaartje te leggen. Een in het dorpshuis opgezette soos
mislukte al na enkele dagen. In het pandje aan de Molendijk staan nu dezelfde (door inwoners van Piershil afgedankte) stoelen rond dezelfde tafel uit Kade 2. De vorige bewoner, die het pand nog maar kort geleden verliet, heeft gordijnen, vloerbedekking en kachel voor de bejaarden achter gelaten. Tevredenheid onder de Piershilse mannen: het comfort van het nieuwe onderkomen is groter als dat van Kade 2, dat steeds sterker in verval raakte. Voorts kunnen ze nu beschikken over een keukentje en een toilet. Het enige nadeel is misschien dat het pandje onder aan de dijk staat; het uitzicht op de gaande en komende man is daardoor wat beperkt.

piershil-bejaarden-ark-01 piershil-bejaarden-ark-02

Updated: februari 11, 2015 — 7:41 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.