19 en 20 augustus: Terug naar Tiengemeten!

Logo_terugnaarTiengemetenBBBFinalV2Eilandfestival dit jaar gegarandeerd droog

Terug naar Tiengemeten voor bootje, biertje en bandjes kijken

Het gemoedelijke eilandritme, tien relaxte bewoners, een goeie hap eten en een gevarieerd peloton festivalbands, vormen de basis van ‘Terug naar Tiengemeten’. Het zomerfestival op het eiland in het Haringvliet is dit jaar op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus. Dit onder het motto: Bootje varen, biertje drinken en bandjes kijken.

Het ‘kleinste eilandfestival van Nederland’ wordt gehouden in de boomgaard op de oostpunt van eiland Tiengemeten. Dit jaar is bijna het gehele veld voor het podium overdekt, zodat het feest geen hinder heeft van eventuele regen of felle zon.

Daarmee is ‘Terug naar Tiengemeten’ nog comfortabeler dan haar voorganger ‘Let’s Rock the Island’. Omdat met name ‘oudere jongeren’ het zomerfestival waarderen, is het festivalbezoekers toegestaan klapstoelen mee te nemen. Overigens plaatst de organisatie ook overal in de boomgaard picknickbanken en zitjes.

De festivalganger kan volop smikkelen en smullen, want er komt een veerboot vol foodtrucks en rollende keukens naar het eiland, variërend van sushi tot bradwurst.

Hollandse tour

‘Terug naar Tiengemeten‘ gaat op vrijdagavond op de eigentijdse Hollandse tour met optredens van o.a. MôtWat (Hoeksche blues), Joris Linssen en Caramba (Mexicaanse feestmuziek) en Bökkers uit de Achterhoek (stevige boerenblues). Laatstgenoemde band is al jaren een megasucces op de Zwarte Cross.

Zaterdag zijn de headliners Projekt Rakija en The Cosmic Carnival. Rakija bestaat uit maar liefst tien muzikanten die onvervalste en vooral aanstekelijke Balkan-pop brengen. Perfect geschikt voor een festival, zo bleek eerder op o.a. Sziget en (alweer) de Zwarte Cross. The Cosmic Carnival wordt ook wel de hippieband van deze eeuw genoemd. Muziek met de sfeer van de jaren zeventig gemixt met prachtige samenzang en dampend gitaar- en orgelwerk.

Earth & Fire

Opmerkelijk is ook een optreden van ‘Invitation to the Sound of Earth & Fire’ op zaterdag. In 2017 gaat een theatershow onder deze naam in première. Dat wordt een groots eerbetoon aan Earth & Fire met archiefbeelden, vloeistofdia’s en met de zegen van Jerney Kaagman. ‘Terug naar Tiengemeten’ heeft de primeur van de muziek uit deze rock-theatershow.

Verder zijn o.a. bevestigd: Small Time Crooks, Thijs Boontjes Dans & Showorkest, The Woodys Band en Douglas Firs.

Dagkaarten

Voor ‘Terug naar Tiengemeten’ zijn zowel dagkaarten als tweedaagse festivaltickets te koop. Alle tickets zijn inclusief bootretour. Vrijdag zijn de optredens van 16.00 tot 23.00 en zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur. Wie een ticket voor twee dagen heeft, kan tussendoor met de boot naar de vaste wal. Maar er kan ook op het eiland worden gekampeerd. De festivalcamping ligt naast de boomgaard en er is keuze uit dagkaarten met camping en ontbijt of beide dagen met camping en ontbijt. Wie luxer wil, kan met z’n vieren een ingerichte tent huren of zelfs een tweepersoons hotelkamer in Herberg Tiengemeten. Dagkaarten vanaf € 29,-; festivaltickets tot 1 april € 45,- (daarna € 55,-); campingtickets inclusief ontbijt vanaf € 35,-.

Info en kaarten: www.terugnaartiengemeten.nl

DCIM100MEDIADJI_0031.JPG

Updated: februari 15, 2016 — 1:44 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.