Voorverkoop Theater op Tiengemeten van start

PromobeelSUPERNOVAlight

Zazi

Waar menig schouwburg en theater worstelt met te weinig subsidie en/of te weinig bezoekers, floreert het pop up theater op eiland Tiengemeten als nooit tevoren. Vorig theaterseizoen waren zes van de acht voorstellingen uitverkocht. In het theateraanbod van komende winter lijken de Nederlandstalige zangers Jan Rot en Alex Roeka de grootste publiekstrekkers. Maar ook Zazi, Fred Eaglesmith en de Haagse Règâhs spelen komende winter in de herberg op het eilandje.

De formule van het wintertheater slaat al zes jaar aan: een vaartocht met een speciale salonboot rechtstreeks naar de herberg, een intieme zaal met maximaal 100 stoelen en daartussen een klein podium, zodat je de artiest ongeveer letterlijk in de ogen kunt kijken. Na de voorstelling vaart de salonboot degenen die niet blijven eten weer snel naar de Hitsertse Kade. Ongeveer de helft van de theatergangers blijft eten en is desondanks voor Studio Sport begint weer aan de vaste wal.

Het kan daarbij voorkomen dat er tijdens het eten weer wordt opgetreden. „Tim Knol deed vorig jaar tijdens het diner nog een paar verzoeknummers waar hij tijdens de show niet aan was toegekomen. En Theatergroep De Andersons leerde de hele zaal na afloop een Zweeds drinklied’’, aldus herbergier Hans Oosterhof.

Programmeur Oosterhof verheugt zich komende winter vooral op de Amerikaan Fred Eaglesmith die rauwe countryrock combineert met een show waarin je je op een Amerikaanse kermis uit de jaren vijftig waant. „Eaglesmith is een pure, beetje maffe farmer boy. Die heeft al tien liedjes geschreven over de tractors van John Deere.”

Ook voor de Oudejaarsconference van cabaretier Rob Scheepers in december zijn de verwachtingen hooggespannen. „In zijn eigen provincie Brabant zijn de shows van Scheepers altijd uitverkocht. Hij is daar een fenomeen. We zijn benieuwd of zijn humor net buiten Brabant ook zo aanslaat.’’

Haagse Flamengo

De eerste voorstelling van het wintertheater is op 4 oktober met de Haagse Flamencogroep De Regahs (Haags voor reigers). Zij spelen perfect flaminco, maar doen daar een portie Haagse ongein en maffe of vrolijke Hollandse teksten bij.

Het duo Over The Rhine uit Ohio komt 1 november naar het natuureiland. Zestien albums hebben deze ervaren country- en folksingers op hun naam staan. Bovendien zijn ze gezegend met prachtige stemmen, die ook nog eens uitstekend bij elkaar kleuren. Ingetogen, harmonieuze muziek met blues-, en gospelinvloeden.

Jan Rot

Jan Rot

De langste (en slimste) zanger van Nederland Jan Rot duikt op 15 november in de jaren zeventig en daarmee in zijn eigen jeugd. Rot hertaalt hits uit die tijd en vertelt over zijn eerste rock en roll avonturen.

Het jonge talent Roos Blufpand laat op 29 november horen waarom ze vorig jaar het Rabo Talenten Concours heeft gewonnen. Blufpand heeft een prachtige stem, schrijft mooie gevoelige liedjes en is hoorbaar zeer muzikaal.

Na de oudejaarsconference van Rob Scheepers op 13 december, luidt het populaire meidentrio Zazi op 3 januari op Tiengemeten het nieuwe jaar in. De drie meiden zijn gespecialiseerd in een vrolijke liedjes (zomerhit: ‘Turn your radio on’), maar ze stoften tijdens hun tournee met Hans Dorrestijn de sombere teksten van deze somberman op aanstekelijke wijze af.

Fred Eaglesmith

Fred Eaglesmith

The Fred Eaglesmith Travelling Steam Show heet het countryrock-spektakel van de boomlange Eaglesmith. Hij komt met een complete band naar Tiengemeten. Zijn shows zijn een feest en waag het niet door de gevoelige nummers heen te praten. Dan neemt Fred je te grazen.

Alex Roeka, de Nederlandse kruising Jacques Brel en Leonard Cohen gaat weer op tournee na een voor de zanger bijna fataal geworden sabbatical (‘Ik werd gek van het niets doen’) en met een koffer vol nieuwe liedjes van zijn laatste CD ‘Voort!.

De kaartverkoop is uitsluitend via het ticketburo op het theaterdeel van de website www.herbergtiengemeten.nl.

Updated: september 15, 2015 — 10:07 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.