Zomertentoonstelling Zuid-Hollandse brandweerboeken

poster-brandweerVan zaterdag 20 augustus t/m zondag 11 september 2016 is er een zomertentoonstelling met Zuid – Hollandse brandweerboeken en een “pop-up” leeszaaltje in de tuinzaal van Raadhuis De Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar.

In brandweerboeken is geschiedenis vastgelegd die vaak nergens anders te vinden is. Met anekdotes, persoonlijke details, ervaringen en bijzondere foto’s. Vaak wordt ook de brandweergeschiedenis van eeuwen terug verteld, met verwijzingen naar Brandkeuren en Ordonnanties. De tentoonstelling is dan ook een hommage aan al die mensen die aan het maken van een brandweergedenkboek hebben meegewerkt. Te vaak is hun inspanning snel vergeten. De tentoonstelling richt zich op brandweerboeken uit Zuid Holland.

Van de vele tientallen boeken die in de loop der jaren in Zuid Holland zijn gepubliceerd staat een dertigtal in de aandacht. Van elk boek wordt een selectie getoond van foto’s en teksten op posters van 70 x 100 cm. Sommige boeken zijn ter plekke ook te raadplegen. daarvoor is er een “pop-up” leeszaaltje ingericht waar de boeken gelezen kunnen worden (niet meegenomen).

Een aantal boeken is ook te koop. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 20 augustus om 13.30 uur. De tentoonstelling is te bezoeken op donderdag, vrijdag , zaterdag en zondag van 12 tot 16 uur. (het museum in het souterrain is open op zaterdag en zondag van 12 tot 16 uur)

www.brandweermuseumwassenaar.nl brandweermuseum@wassenaar.nl

Toevoeging webmaster piershil.com: Zoals u op de poster kunt zien staat het boekje van Strijen ook in de schijnwerpers. Maar ook Piershil is vertegenwoordigd, met een heel bijzonder boekje (klik hier).

poster-brandweer

 

Updated: augustus 8, 2016 — 12:10 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.