1947-1960 – Ton op de Oosthoek

Deze foto’s uit het familiealbum van de familie Berkhout geven een mooi kijkje op de Oosthoek, door de jaren heen. Op deze foto’s is Ton Berkhout te zien. Te paard, op de fiets en op de bromfiets op de Piershilse Oosthoek.

Foto ‘Ton te paard’ – 1947

Op deze foto is de originele schuur nog te zien, bovenaan de Oosthoek. Op het paard zit Ton Berkhout, de knecht is Leen de Vlaam. De foto werd gemaakt door de zus van Ton, zoals u aan de schaduw kunt zien op de ‘ouderwetse’manier! De Oosthoek was nog niet aangesloten op het lichtnet, dat gebeurde kort na het maken van deze foto.

piershil-tonberkhout-oosthoek-paard-1947

Foto ‘Ton op de fiets (1)’ – 1949

Ook hier is aan de rechterzijde de oude houten schuur nog te zien van de familie Berkhout; deze is in de jaren vijftig door brand verwoest. Benedendijks is later een nieuwe schuur gebouwd.

piershil-tonberkhout-oosthoek-fiets-1949

Foto ‘Ton op de fiets (2)’ – 1953

Het bouwwerk wat aan de linkerzijde is te zien is het knechtshuis behorende bij de boerderij van de familie Oosthoek. Dit huis stond tegen de dijk aangebouwd, naast de boerderij van de familie Oosthoek (later werd daar Ceres Vesta gebouwd). Ook die boerderij is op de bovenste foto nog net te zien. Het knechtshuis werd als laatste bewoond door Henk Gardenier, bedrijfsleider bij Mijntje Berkhout. Toen Ton Berhout deze taak overnam is Gardenier naar de dorpskern verhuisd en in dienst getreden als Gemeentewerkman. In de zestiger jaren is het knechtshuis gesloopt.

piershil-tonberkhout-oosthoek-fiets-1953

Foto ‘Ton op de brommer’ – 1960

piershil-tonberkhout-oosthoek-brommer-1960

Updated: februari 11, 2015 — 7:28 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.